saa.jpg

Yöllä heräsin hetkeksi ja kuuntelin sateen ropinaa. Aamulla sade oli tauonnut mutta sateenvarjo sujahti kuitenkin reppuun. Aamupäivällä sade alkoi uudelleen. Ei tosin kaatosateena, mutta sen verran kuitenkin tuli vettä kastumaan olisi onnistunut. Mun mielestä ei pitänyt sataa, mutta voin toki olla väärässäkin.

Aamupäivällä tuli viestiä että kansi oli löytynyt. Tarkoituksella tein kaksi sellaista vaihtoehtoa, että hänen valintansa kohdistuisi todennäköisesti siihen jonka itsekin valitsisin. Ensimmäinen oli kuulemma "todella dramaattinen". Viestin jatkeena oli kysymys minkä kuvan laittaisin takakanteen? En edes ehtinyt siihen vastaamaan kun tuli jo uusi viesti, että takakanteen ei tulisikaan kuvaa vaan väriä. Poimin kansikuvasta sävyn mutta kun tasainen pinta ei näyttänyt hyvältä, lisäsin siihen etukannen kuvasta tiettyjä elementtejä. Fontti (se fraktuura) oli kuulemma hyvä, ja tekstit takakanteen samalla fontilla. Laitoin iltapäivällä takakannen mallin menemään ennenkuin siirryin kokouspaikalle.

Ensimmäinen kokous meni läpi sutjakkaasti, joten jäi aikaa vilkaista iltapäivälehtiä ja sähköpostit. Ja siellähän oli viesti että takakansikin on OK. Lupasin laittaa illalla vielä kirjan viimeisimmän vedoksen nähtäväksi, niin saadaan lopullinen hyväksyntä ja opus painoon. Toinen kokous venyikin enemmän ja klo 20 aikaan olin kotona. Piti sitten vielä liittää kannet itse tekstiosaan ja laittaa nähtäväksi, josko tulisi jo huomenna vastaus. Tuntuu kyllä kirjoittaja olevan jonkin verran innoissaan, kun kirja alkaa olla kohta käsissä. Kirjoittajalla kun oli välillä uskon puute itseensä ja siihen valmistuuko kirja ollenkaan, mutta kunhan juteltiin kaikessa rauhassa niin uskoa löytyi taas.

Nyt sataakin taas enemmän kuin päivällä. Kunnon rummutusta lasiin ja ikkunapeltiin. Enteilee etenevää kevättä. ■