lampi.jpg

TÄMÄN viikon iltavuorot on nyt takana. Vielä huomenna aamuvuoro ja sitten kolme päivää vapaata.

KELIT ovat olleet kaikkea muuta kuin kesäisiä. Aamulla hädin tuskin yhdeksän astetta lämmintä, ja jos hyvijn on käynyt, on iltapäiväksi noussut jopa +15 asteeseen. Kylmetäkseen jälleen yöksi. Melkeinpä joka päivä on taivaalla purjehtinut majesteettisen mustia pilviä, mutta sateet ovat rajoittuneet sellaisiin pikku kuuroihin jotka juuri ja juuri ovat saanet asfaltin kastumaan. Tänään sentään satoi hiukan enemmän iltakahdeksan jälkeen, mutta ei niin paljon etteikö huomenna pitäisi kukkia kastella. Ellei sitten yöllä sada enemmän jolloin kastelua ei tarvita.

NYT kun on ollut näin viileää ei oikein mikään kukka tahdo vielä aueta kukkapenkeissämme. Nuppuja on vähän siellä sun täällä mutta kovin hitaasti aukeavat. Kunhan lämpenee niin päästään nauttimaan kukkaloistosta, toivon.

PIHAREMONTTI on edennyt nopeammin kuin alkuperäisessä aikataulussa oli suunniteltu. Nyt pihassa on jo tiivistetty viimeinenkin hiekkakerros, eli asfalttia siihen odotellaan. En ole muistanut katsoa urakan aikataulusta mihin kohtaan kesää se on merkitty. Sähköt on kuitenkin jo vedetty, yksi iso betoninen rakennelma keskellä pihaa vielä askarruttaa. Kaivetaankohan se pois vain laitetaan vielä lisää hiekkaa ja soraa, niin että se jää asfaltin tasalle?

PÄIVÄLLÄ töihin lähtiessä huomasin maalimerkkejä jalkakäytävässä, ovatko sitten kaukolämpöputken linjaa joka mahdollisesti uusitaan, vai ovatko merkinnät sitä varten että kaventavat lopultakin jalkakäytävää saadakseen ajoradalle lisää leveyttä. Se kun on talvisin todella kapea, varsinkin kun aura-auto on käynyt ajamassa vallit tien reunoille. Tämänkin asia selviää varmasti vielä tämän "kesän" aikana.

VIELÄ pitää katsella tovi telkkua ja odottaa että puoliso pääsee töistä niin voidaan vaihtaa päivän kuulumiset. Tänään pitää painuakin aikaisemmin peiton alle kun huomenna on aikainen herätys. Onneksi heti aamulla on kuitenkin kunnon miehitys töissä niin ehtii hoitaa omaa osastoaankin. Tänään sen päivityksen aloitin ja huomenna jos saisin valmiiksi niin voisi hyvillä mielin lähteä vapaille. ■