pihlaja1.jpg

Eilisiltana ei sitten tarvinnutkaan kirjaa. Riitti kun sammutti valot, käpertyi huovan alle ja kuunteli kuinka sade rummutti ikkunaan. Siinä on jotakin joka nukuttaa aika äkkiä. Penskana jo tottui siihen kun maalla tuvassa nukkuessa sai kuunnella sateen rummutusta. 

Aamu alkoi harmaana ja sadekuuroja ryöpsähteli pitkin päivää. Iltapäivällä ennen neljää pilevt kuitenkin kaikkosivat ja aurinko kömpi esiin. Ei siis tänään tarvinnut kastua, kun käväisin Lidlillä hakemassa banaaneja ja karpalomehua aamua varten. Turkkilaista jogurttia ja puolukoita olikin edelleen. Kaikki blenderiin ja aamun raikas juoma on valmis. Banaanitkin on jääkaapissa, niin että juoma on kylmää.

Iltapäivällä soiteltiin ja kyseltiin halukkuutta taittaa taas eräs kirja. Jouluksi kuulemma pitää olla valmiina. Ilmoitin että sopii aikatauluihin ja kiinnostusta taittoon riittää. Päätoimittaja kertoi puhelimessa kuinka ovat kaavailleet että kirjapino skannaisi julkaisuun tulevat kuvat. Huomautin että melkoinen kustannuserä tulee kirjalle, jos ne painossa skannataan jasitä myöten myös taitto tehdään. Sanoin että kyllä mä skannaan ne kuvat, niin saan heti oikealla tarkkuudella ja pystyn käsittelemään ne samantien. Ja tottakai mä siitä jotain veloitan, mutta en kuitenkaan ihan painon hintoja. Ja vielä kun päätoimittaja kertoi että ovat jo varautuneet maksamaan painolle skannauksesta, tarkoittaa se, että voin laittaa taitolle hieman korkeamman hinnan. Ensi viikolla on palaveri aiheesta, näen kuvat ja tekstiaineiston. Alkaa kuulemma olla kokolailla valmista tavaraa seuraavaan vaiheeseen. Siihen ilmoitukseen kuitenkin suhtauduin tietyllä varauksella, mutta en sitä ääneen sanonut. Riippuu nyt ihan toimituskunnasta ehdinkö aloittaa julkaisun ennen Tampereen keikausta, mutta kuitenkin sen jälkeen. Jos saisi sen syyskuussa likimain valmiiksi, niin olisi sitten painossakin ennen painotalon joulukiireitä. Firmat kun tilaavat jostain syystä joulukorttinsa ja kalenterinsa aina viime tingassa.

Huomiselle ei mitään ihmeellisempää olekaan. Illalla pyykkikone saa rutkuttaa, päivällä voisi miettiä menisikö grillaamaan. Tosin melko epävakaista on luvattu edelleen, joten voi olla että jätän väliin. Alkuviikolle olisi tiedossa pienimuotoinen juhlatilaisuus, voisin lähteä jo sunnuntaina sinnepäin kun tiistaina pitää kuitenkin palata sorvin ääreen. Pitänee huomenna soitella ja kysyä aikatauluja tapahtumalle. ■