tre.jpg

OLIPA mukava herätä auringonnousuun. Ja koko päivän paistoi aurinko pitkästä aikaa. Ja vastineeksi auringolle oli pakkasta, tosin vain reilun 6 astetta. Ei se vielä mitään kylmää ole. Ja eihän se ole edes vielä varmaa että joulu olisi valkoinen. Mulle se tosin on ihan yksi lysti, vaikka olisi jo puussa lehti siihen aikaan :) Tietenkin juuri sellaisena päivänä kun piti istua koneella koko päivä. Iltapäivällä vetikin taas taivaan pilveen ja alkoi tupruttamaan lisää lunta.

TYÖLISTALLA oli uusimman julkaisuparin kakkoskirja. Sekin on nyt saatu taitettua siltä osin kuin aineistoa on. Kummankin kirjan dead-line on 1.12. eli ei siihen montaa päivää ole. Täytyy vaan toivoa että aineistot tulevat luvatun kahden viikon sisällä. Ja samoin on päätettävä tehdäänkö vihkona vai liimaselkäisenä. Nykyiselläkin sivumäärällä liimaselkä onnistuu, mutta jos ottaisi aavistuksen paksumman paperin niin saisi selkään enemmän paksuutta. Katsotaan nyt kuitenkin ensin vielä, paljonko tulee sivuja lisää kumpaankin opukseen. Nämäkin oli mukava taittaa kun taas sai itse suunnitella ulkoasun eikä tarvinnut noudattaa jotakin tiukkoja määräyksiä. Toisaalta olen kuullut vielä vahvistamattomia huhuja että ohjeet saattavat muuttua. 

SÄHKÖPOSTIIN oli tipahtanut korjaukset jo aiemmin nähtäväksi laittamaani julkaisuun. Eipä niitä monia ollut, lähinnä korjailivat omia ajatus jne virheitään. Jos tekisi ne taas aamulla ensin alta pois niin voisi aloittaa sitten isomman homman. Pitäisi skannata siihen ensi vuoden puolella tulevaan kirjaan jo toimitetut valokuvat, niin saa antaa ne pois samalla kertaa kun saa uusia kuvia tilalle. Eivätpähän jää nurkkiin lojumaan. Jos hukkuvat niin eivät ainakaan minulla.

MINILÄPPÄRIKIN löysi langattoman verkon joten sekin on taas käytössä ihan täysi painoisesti. Vaati tosin uudelleenkäynnistyksen ennenkuin se löytyi, mutta tuo ei nyt iso vaiva ole. Tietääpähän jatkossa mitä tehdä jos verkkoa ei löydy. Uutta konetta voisi alkaa katsastella vuoden vaihteen jälkeen. Menee varmasti helmikuulle ennenkuin siihen ehtii paneutumaan, mutta eihän sillä nyt vielä kiirettä ole. Tekisi mieli ottaa ihan koottava kone niin saisi Win7:n vielä siihen koneeseen. Mutta pitää nyt katsoa joko olisi valmis siirtymään melkein kokonaan Win10 aikakauteen.

ENSI viikolla pitänee kasata taas jäsenlehti, tosin paljon riippuu siitä miten eräät asiat selviävät keskiviikkoon mennessä. Tällä lehdellä ei niin suurta kiirettä ole, kunhan nyt edes joulukuun puoliväliin ilmestyy. Seuraava isompi lehti ilmestynee helmikuussa. Vielä ei aikataulut ole varmistuneet. Mennään siihen tahtiin kuin parhaaksi näyttää.

PÄIVÄLLÄ piti varata hotelli ja junaliput kun tämä paras kone ainakin vielä toimi. Hetken kaavailin taas Onnibussin käyttöä, mutta mielessä on tammikuinen vierailu Tampereella -25 asteen pakkasessa. Eipä ollut herkkua kävellä Onnibussin pysäkiltä hotellille. Nyt pääsee rautatieasemalta tarvittaessa Alepubiin lämmittelemään ennen hotelliin menoa. Sen verran myöhäisen junavuoron varasin, että huonetta ei tarvitse kauaa odotella. Onhan se mielenkiintoista nähdä miten vuosi vaihtuu Tampereella. Muutama päivä piti varata viipymisaikaa, eli vuosi on ehtinyt vaihtua kunnolla ennenkuin matka kotiinpäin alkaa. Ja varmaan Tampereelta tullessa ei muuta kuin kassi kotiin ja seuraavana päivänä vielä uudestaan reissuun. Kyllä sitä reilu viikko pitää pysyä koneelta pois kun kerran on alkuun päässyt. Jaksaa sitten taas pakertaa. Katsastin samalla syksyn hintoja, mutta vielä olivat turhan korkeita, pitää palata myöhemmin asiaan.


PITI pitkästä aikaa käydä tarkastamassa sijoitusten vointi. Hyvältähän nuo näyttivät, yli 5% kasvua. Trumpin valinnan jälkeen oli pieni notkahdus mutta äkkiä se palasi noususuuntaan. Ja onhan tässä vielä reilusti yli 10 vuotta ennenkuin ne on tarkoitus kokonaan tai osittain nostaa pois, eli ehtii vielä hyvin laittaa lisää euroja tuottamaan.


TÄYDEN kauppakassin kanssa sitten neljän aikaan bussia odottamaan. Pysäkki oli tupaten täynnä, joka antoi osviittaa siitä että joko edellinen bussi oli pirusti myöhässä tai ei tullut ollenkaan. Bussi tuli, mutta koska olin viimeisten joukossa odottamassa, jäin suosiolla odottamaan seuraavaa autoa. Saapunut bussi tuli niin täyteen että keskikäytävälläkin seistiin koko bussin matkan. En edes yrittänyt kyytiin. Seuraava auto ei sitten tullutkaan, ja sen jälkeenkin tuleva oli mukavasti myöhässä. Kun alkuperäinen tarkoitus oli päästä matkaan 5 minuuttia yli tasatunnin, lopulta matka alkoi puolen aikaan. Olipa mukava seistä odottelemassa. Onneksi edes kotona oli lämmin. Huomenna ei tarvitse käydä kaupassa joten voipi tulla kotiin ihan apostolonkyydillä. ■