angry.jpg

 

ÄRRÄPÄITÄ #1

PÄIVÄLLÄ kun oli aikaa ajattelin tarkastaa kevään laskujen tilanteen. Yleensä aika hyvin maksavat mutta joillakin se tahtoo venyä enemmän tai vähemmän. Kakkostilin tilitapahtumat ruudulle ja toiseen läppäriin kevään aikana laitetut laskut. Hyvältä näytti, kunnes... Erääseen putiikkiin olin laittanut laskun 7.6. sähköisessä muodossa niinkuin aina ennenkin. Eräpäiväkin oli vasta 21.6. eli se kaksi viikkoa oli aikaa saattaa lasku maksuun. No sieltä pongahti heti vastaukseksi viesti että hän on poissa 12.6. saakka. Ajattelin silloin että kyllähän tuon silti ehtii maksuun hoitaa kun reilu viikko on vielä eräpäivään. Tänään sitten tiliä tarkastaessa ei kyseisen putiikin maksusuoritusta näkynytkään. Laitoin varmuuden vuoksi laskun uudelleen sekä laskuista vastaavalle että työn tilanneelle henkilölle. Molemmilta tuli automaattivastaus: ollaan lomalla. Maksaja on lomalla aina 6.8. saakka ja työn tilaaja on töissä taas 9.7. alkaen eli mun toisella lomaviikolla. Saapa nähdä kuuluuko hänestäkään mitään silloin. Jos ei silloin 6.8. jälkeen kuulu maksajan taholta mitään (pitää nyt viikko odottaa että näkyykö suoritus tai tuleeko viestiä) niin pitää laittaa se lasku uudestaan. Ja  miettiä että joutuuko jatkossa ennakkolaskutukseen. Onhan tuo hieman huono tapa hoitaa asiaa. Vaikka olisi ollut sairauslomalla niin olisihan siitä voinut ilmoittaa, kun lomavastaajan oli ainakin saanut päälle.

ÄRRÄPÄITÄ #2

ILLALLA kuuden aikaan kun oli kupu ravittu päätin siivota niin ei tarvitse jättää sitä huomisiltaan. Varsinkin kun ajattelin huomisiltana pyöräyttää pyykit, niin on kämppä siisti lomalle lähtiessä ja sieltä tullessa. No, uskollisesti palvellut - ja hieman huonoon kuntoon päässyt - imuri esiin ja verkkojohtoa ulos vetämään. Ja kele! Sitä ei tullut ulos kuin puolet johdon pituudesta! Ei vaikka kelasi sisään ja yritti uudelleen useamman kerran. Eihän siinä muuta auttanut kuin vaihtaa pistorasiaa imuroinnin lomassa. [ Tuo uskollisesti palvellut imuri joutuu syksyllä SERiin, mutta kun oli muutama pölypussi niin ajattelin että ajan tuon imurin ihan loppuun. Ja eihän siinä tähän asti muuta vikaa ollutkaan kuin että letku katkesi siitä putken liitoskohdasta. ]. Sainhan mä imuroitua mutta olihan se kun sai etsiä sähköä niin että ylettyi joka paikkaan. Pinnoilta pölyt ja luuttua lattialle niin hyvä tuli. Nyt en jaksanut piiskata mattoja vaan imuroin ne perinpohjin ja vein ulos tuulettumaan. Eihän tuo siivoaminen mun suosikkipuuhaani ole mutta nyt on mukava taas katsella kun on kaikki puhdasta ja siistiä. Ja syksymmällä sitten imurikauppaan.

# POSITIIVISTA

KOTIIN tullessa olivat kukkamummot istumassa keinussa joten kiersin sitä kautta. Esittelin ideani rinteen suhteen eli sen mitä siihen tulee. Tuo rinne on vähän niinkuin mun projekti kun ei mummoista ole enää sinne konttaamaan. Toinen kukkamummo oli taas sen näköinen että saattaa sieltä mökiltä tulla jotain tuomisia. Ja meillähän on tavoitteena että parin kesän kuluttua sille rinteelle ei tarvitse tehdä mitään, sen kun katselee kun siinä kasvit ja kukat rehevöi. On meillä nyt kyllä tilattu siinä rinteen syrjässä olevan pihlajan kaato, on sen verran vanha, laho ja sairas että marjat mustuvat ennenkuin ehtivät edes kunnolla punertaa. Siinä on sitten vaarana että sen rinteen muokkaus alkaa siirtymään siihen poistuvan pihlajan suuntaan. Katsotaan nyt innostuuko. Siihen voisi kyllä rakentaa kivikon ja täyttää sen sammalleimuilla ja heinillä. Piti vain yrittää selittää ja näyttää mihin mitäkin likimain tulee kun ei ole piirustuksia sen suhteen - eikä tule.

ILLALLA piti käydä taas letkun kanssa penkin syrjässä. Samalla piti kaivaa penkin päästä kehäkukkia ja siirtä ne rinteeseen, kun kasvoivat niin tiheässä. Kymmenkunta siitä siirsin jo, mutta saa kukkamummo huomenna kaivaa lisää jos on mielestään liian tiheässä vieläkin. Ja kun ne sinne rinteeseen siementää niin siellä saavta kasvaa juuri niin tihessä kuin kasvavat. 

SYKSYÄ varten on tilattu jo lannoitteet, multaa ja lautoja. Nyt sitä jo toivoo että olisi äkkiä syksy että pääsisi siihen rinteeseen möyrimään. Mutta kyllä se tulee aikanaan. ■