boki.jpg

Eilen sain sen ulkoilmalle ja säänvaihteluille alttiiksi tulevan kyltin valmiiksi. Piti tosin varmistaa vanhoista tiedostoista että kyltti tosiaan oli niinkin iso, mutta olihan se. Lähetin sitten asiakkaalle hyväksyttäväksi. Enpä muistanut että torstaina on turha odottaa vastausta kun asiakas ei ehdi postiaan välttämättä muiden päiväkiireidensä johdosta tarkastamaan. Tänä aamuna tuli vastaus "OK".

Tarkoitus oli käydä kuvaamassa erään rakennuksen sisäänkäynti toista julkaisua varten mutta siinä kuljeksi ihmisiä koko ajan niin kuvan ottaminen ei onnistunut. Ajattelin käydä kokeilemassa uutta kuvausreissua sunnuntaina kun lähes kaikki paikat ovat kiinni. Palasin siis jatkamaan julkaisua, josta olisi palaveri perjantaina.

Lopulta kello tuli sen verran paljon, että saatoin lähteä elokuvateatterille. Menin reilusti ajoissa, koska tarkoitus oli vaihtaa pari sanaa koskien tulevaa tapahtumaa. Tuntuu olevan hyvällä mallilla, ajoituksen kanssa on vielä pientä hienosäätöä, ja tarvittaessa ensi viikolla annan apuani tietotekniikan osalta. Soittelevat jos tarvitsevat apua.


Sitten teatterin pehmeän upottavaan penkkiin istumaan. Alkutunnarikohtaus lupasi jo paljon, itse tunnusmusiikki ei meikäläisen makuun ollut. Ja kyllä elokuva lunastikin kaikki sille asettamani odotukset. Vaikka elokuva kestääkin 2½ tuntia, ei sitä kyllä huomaa. Tarina kulkee eteenpäin ja pitää otteessaan alusta loppuun asti, ja pohjustaa seuraavaa tarinaa. Tarinaa, joka toivottavasti jatkaa loogisesti tästä eteenpäin.

Illalla sitten kotona siinä klo 21 aikaan, joten kovin kummoisia ei enää viitsinyt ruveta puuhastelemaan, joten loppuilta kului telkun äärellä.


Tänään sitten päivällä palaveriin koskien toista työn alla olevista julkaisuista. Kaksi tuntia meni, kun katseltiin kovin paikkoja ja jaoteltiin tekstiä uudelleen. Onneksi sain kuitenkin (taas) loppukädessä päättää sopiiko kuva X taitollisesti juuri siihen paikkaan mihin sen haluttiin tulevaan. Varsinkin nyt tekstin jako kappaleisiin tehdään uudelleen, jolloin kaikki teksti ja kuvat juoksevat uudelleen, ja varmasti joudutaan joidenkin kuvien osalta tekemään kompromisseja koon suhteen. Yksi uusi kuvakin on vielä tulossa, mutta sen saan vasta ensi viikolla. Koska kuva tulee ihan vihonviimeiseksi julkaisun loppuun, sille on jo helppo varata paikka.

Tarkoitus on viikonlopun aikana tehdä kaikki muutokset tähän julkaisuun, niin että voin maanantaina käydä pyytämässä kirjaspainosta tarjouksen. Helpompaa käydä paikan päällä neuvottelemassa, kun tässä julkaisussa on huomioitava useampia asioita. Ja kun pääsee hypistelemään papereita paikan päällä, niin on helpompi tehdä päätös kuin tyytyä pelkkään tarjouksessa tarjottuun paperiin.

Kirjapalaverin jälkeen matka jatkui ulkokyltin tilauksen jättämiseen. Palaverin aikana oli alkanut sataa tihuuttaa, joten harmaassa marraskuun sadesäässä kuljettiin. Mutta mieluummin vettä kuin lunta. Kylttifirma pahoitteli asentajilla olevaa kiirettä, niin että itse kyltin asennus menee muutaman viikon päähän. Kunhan tänä vuonna asentavat, se riittää. Pyysin kuitenkin lähettämään tarjouksen sisältäen asennusajankohdan, niin voin välittää tiedon eteenpäin.

Näissä projekteissa on mukava saada tarjoukset itselle, sillä on jokusen kerran tullut nähtyä sekin, että tilaaja on itse huolehtinut tarjouspyynnöistä ja sitten vain ilmoittanut että "vie aineisto paikkaan Y". Siellä sitten asioidessa ei ole vähäisintäkään aavistusta, kuka loppujen lopuksi laskun maksaa tai minne valmis tavara toimitetaan, kun samalla asiakkaalla voi samaan aikaan olla useampikin työ siellä tehtävänä. Kyllähän se sitten monen puhelinsoiton jälkeen on selvinnyt, mutta tuonkaltainen toiminta aiheuttaa vain turhaa työtä.


Päivän päätteeksi vielä koneelle ja skannamaan muutama uusi kuva, ja muutama vanha joihin oli tehty korjauksia. Sielläpä odottavat levyllä että pääsevät käsittelyn kautta julkaisuun. Yhden vanhan valokuvan kautta avautui taas osa kaupungin historiaa, oli mullekin ihan uusi asia. Joka päivä näköjään oppii jotakin uutta. ■