kone2.jpg

LUONTO ei antanut periksi vaan piti koettaa saada läppäri henkiin. Ilmeisesti olin joskus käynyt (miksi?) vaihtamassa boottausjärjestyksen, ja optiselta asemalta käynnistys ei ollutkaan ensimmäisenä. Piti vaihtaa se ensisijaiseksi niin pääsin yrittämään koneen käynnistystä palautuslevyltä. Ongelmitta ei sekään sujunut vaan useamman kerran joutui käynnistämään ja kieltäytymään Käynnistyksen korjauksesta kunnes lopulta käynnistys DVD:ltä onnistui. Ja Windowsin asennusohjelmakin latautui. Ja siihen se jäikin. Koneessa ei kuulemma ole asemaa jolle Windowsin voisi asentaa. Kiintolevyssä tai sen ajureissa on siis jotakin, kun kiintolevyltä onnistuu boottaus mutta se kaatuu aina virheruutuun.

SIINÄ kun kone yritteli käynnistää itseään kytkin arkistolevyn toiseen koneeseen. Levy lähti kyllä pyörimään mutta Windows ei tunnistanut sitä. Piti kokeilla vielä toisellakin koneella mutta sama juttu: levyä ei tunnistettu, eikä näin ollen näkynyt lainkaan. Pitää etsiä oku kaveri jolla olisi Linux-kone ja katsoa pääsisikö sillä sorkkimaan levyä sen verran että saisi sieltä tärkeimmät tiedostot talteen. Muutoin katoaa monen vuoden työt. Muutama hassu työkansio oli toisella pienemmällä levyllä, mutta käytännössä valtaosa töistä on tällähetkellä tavoittamattomissa. Onneksi edes tuon uusimman kirjan viimeisin taittoversio oli sillä levyllä. Olisi ollut melkoinen homma aloittaa koko juttu alusta.

KIRJAN toimittaja toi tänään valokuvia. Ihan kaikkia ei ollut, mutta lähes 120 kuvaa tuli skannattavaksi. Onneksi tässä vanhemmassa koneessa skanneri toimii ettei tarvitse tuon miniläppärin kanssa alkaa niitä skannaamaan. Tosin jätän skannauksen suosiolla viikonlopuksi.

PÄHKÄILIN illan päätteeksi että yrittäisinkö saada läppärin huoltoon vielä tämän viikon perjantaina. Olisipahan sitten saatu se homma alulle. Ja pitää toivoa että saisivat pelastettua työkansion kiintolevyltä, ja jos myös valokuvakansion (niitä kuvia kun ei ole missään muualla), muilla ei ole niin väliä. Onhan siellä musiikkia muutaman gigan verran MP3-tiedostoina ja jotakin grafiikkaa, mutta ne joutavat mennä. Selviää sitten kunhan pääsen huoltoon juttelemaan ja kyselemään. ■