Frosty_snow_storm_widescreen_wallpaper.j

AAMULLA oli +0,6 astetta mittarissa herätessä ja lunta sateli. Kotoa lähtiessä tuuli oli yltynyt ja pysäkille kävellessä pyrytti jo päin naamaa. Tänään oli vielä päivä jolloin bussivuorot eivät sattuneet niin että olisin päässyt työpaikan kulmille asti, vaan osa matkasta piti taivaltaa tuulen puhaltaessa lunta suoraan päin näköä. Tulipahan samalla testattua kuinka kauan mulla nyt menee sen matkan taivaltamiseen. Aiemmin olen monasti kävellyt saman matkan melkein työpaikan naapuriin, ja silloin aikaa kului 20 minuuttia. Nyt ensimmäistä kertaa amputaation jälkeen oli sama matka edessä, ja yllätys yllätys, pääsen samaan kävelyvauhtiin kuin ennenkin eli se 20 minuuttia meni tälläkin kertaa. Kunhan lumet kaikkoavat niin aloitan kävelyn taas kunnolla, ja kesää varten myös fillari työmatkojen taittamista varten. Voinhan mä tietysti vaikka kerran viikossa sitten kävelläkin töihin jos vain sää salli.

NYT mittari näyttää jo -5,5 asteen pakkaslukemia, eli äkkiä nuo kelit vaihtelevat. Päivällä jopa paistoi hetken aikaa aurinko, silloin kun ehdin ulkona keliä käydä katsastamassa. Töistä lähtiessä oli taas jo harmaa taivas mutta onneksi sateetonta. Ja melkoisen vaihtelevana näyttää tulevakin viikko jatkuvan.

TÄNÄÄN oli ihan mukavan rauhallinen päivä töissä, eikä se eilinen hankala asiakaskaan näyttänyt – onneksi – naamaansa myymälässä. Töiden jälkeen tankkaamaan pienimuotoisesti jääkaappia, sillä huomenna ajattelin tehdä isomman tankkauksen. Sen verran tuntui jaloissa työpäivä, että piti ottaa tunnin tirsat kotiin tultua.

ARVOIN siinä kotiin tullessa pesenkö pyykkiä tänään vai huomenna, mutta jos huomenna käyn kaupassa hankkimassa enemmän tankkausta ja loppupäivän kulutan sen kiirekirjan sähköiseen versioon ja sitten sen ikuisuusprojektin korjauksiin, niin päätin kuitenkin pesaista pyykit tänään. Onneksi sitä ei ollut kuin koneellinen, ja nyt ne jo pyröivät kuivausvaiheessa eli vielä ennen iltakahveja saan kuivat pyykit vaatehuoneeseen.

TÄNÄ iltana on vuorossa Netflixistä jotakin, siellä on pari kolmekin sarjaa joita voisin vilkaista. Pitää pysyä hereillä aina tuo 23 asti, kun puoliso pääsee töistä niin voidaan vaihtaa päivän kuulumiset puhelimessa. Huomenna sama juttu, hän menee taas iltavuoroon, mutta mäkin menen maanantaina tavallista myöhempään iltavuoroon kun ensi viikolla alkavat mulla uudet vuorot uusien tehtävien myötä. Pari kertaa olen vanhemman työntekijän opastuksella katsonut ne rutiinit jotka liittyvät myymälän sulkemiseen ja maanantaina sitten ensi kertaa. Ja tiistaina kaupan avausrutiinit. Mutta eiköhän ne iskostu selkärankaan aika äkkiä kun eivät mitään rakettitiedettä ole. ■