vuo2.jpg

LOMANPÄTKÄNEN on nyt vietetty. Tulihan sillä nähtyä aurinkoa, vesisadetta ja lumessa tarpomista. Oikein syksyinen lomasää siis. Lauantaina piti suunnata kotiin jo iltapäivän puolella kaivelemaan pukua naftaliinista ja kiillottamaan kenkiä, kun illansuussa oli kaupungin vastaanotto. Ja juuri sellainen kuin kuvittelinkin: puheita ja puheita. Buffetpöytäkään ei nyt kaikkein parhaimpia ollut, mutta viiniä sai vapaasti. Jotain hyvää sentään :) Ja juhlista vielä jatkoille, puoleen yöhön jaksoi Wanha juhlia mutta sitten oli jo aika suunnata kotiin.

SUNNUNTAINA jo aamukymmenen aikaan ylhäällä, krapulasta ei tietoakaan kun en sitä viiniä kuitenkaan määrättömästi latkinut. Kun päivä oli sen verran lämmin verrattuna kahteen edelliseen niin rinteeseen piti päästä. Kukkasipulit odottivat maahanpääsyä ja muut välit kuokkimista ja kitkemistä. Enpä tajunnut siinä ylintä väliä kukkasipuleilla täyttäessäni että helpompaa olisi ollut vetää pitkä "oja" siihen mullokseen ja tiputella sipulit sen pohjalle. Ei kun yksitellen sipuli kerrallaan multaan piti tökkiä. Sujuihan se mutta hitaasti.

PARI väliä ehdin kuokkia ja kitkeä ennenkuin tuli sen verran hämärää ja viileää että piti lähteä pois. kaksi väliä on nyt sipuloitu ja kolmas kuokittu ja käännetty. Toisessakin välissä luikerteli vielä vuorimännyn juuria sen verran paljon että oksasaksille oli käyttöä. 

EILEN olikin sitten toimistopäivä. Muuttofirma hoiti toimiston tavaroiden muuttamisen sillä aikaa kun itse lomailin, ja eilen piti mennä viimeistelemään tietotekniikan toimivuus. Netti jekutti siellä heti kun vain laittoi piuhan seinään, mutta tulostin vaati uutta kaapelia (se kun oli ennen verkkotulostimena ja nyt se muuttui paikalliseksi tulostimeksi) toimiakseen, ja samalla pidempi kaapeli seinästä koneeseen niin saatiin konekin siististi pöydän alle. Ja tietty taas kun tekniikkaa vaihdettiin niin jäi ylimääräisiä kapistuksia kierrätettäväksi. Aiemmin netti oli mokkulalla ja se jaettiin reitittimellä mutta nyt saatiin kiinteä yhteys. Muutama ohjelma vaati lisäksi sen että tulostin piti käydä määrittelemässä manuaalisesti ohjelman asetuksissa kun ei tunnistanut suoraan oletustulostinta. Siellä kahvitellessa, piuhoja hankkiessa ja systeemit tarkastaessa meni iltapäivän puolella jo kello 15 asti, eli ei muuta kuin ruokakaupan kautta kotiin. Suunnitelmissa oli mennä jatkamaan sen rinteen muokkausta mutta pihaan saapuessa aslkoi sataa joten sen sai unohtaa.

TÄNÄÄN oli vuorossa käynti tutun asiakkaan luona, vaihtoivat toimitiloja ja tarvitsevat uusia kylttejä ja opastetarroja. Siellä meni tovi mittaillessa minkäkokoinen mihinkin tulee, ja piti huomioida että kyseessä on suojeltu rakennus eli mitä tahansa ei saanut edes suunnitella. Yksi tarra jäi mittaamatta kun kumpikaan meistä ei jaksanut hypätä lähe kolmen metrin korkeuteen, vaan joudutaan odottamaan että huoltoyhtiö käy tikkaiden kanssa joko mittaamassa sen tarran koon tai ottaa sen peltikyltin alas johon tarra laitetaan. Kun pääsin taas omalle koneelle niin tekaisin saman tien ne tarrat ja kyltit. Helppo homma kun aikaisemminkin olin sinne niitä tehnyt, ei tarvinnut muuta kuin muuttaa kokoa. Huomenissa varmaan kuuluu ovatko sellaiset kuin pitikin. 

ENKÄ muuten päässyt tänäänkään rinteeseen. Vesisade alkoi taas kello 16 hujakoilla joten rinteen muokkaaminen jäi taas lähitulevaisuuteen. Loppuviikolle onkin ennustettu parempaa säätä, joten eiköhän sinne viimeistään viikonloppuna pääse. Saisi tuon vaiheen yksi päätökseen. Kunnon pakkasten tultua stten vielä liljojen varret poikki ja viiruhelpi maan tasalle, niin rinne saa jäädä odottamaan ensi kevättä.

HUOMENNA on taas vaihteeksi kokous. Ja todennäköisesti pidempi sellainen.

SATUINPA huomaamaan että Doctor Whon uusi kausi oli alkanut. Areenassa maanantaiaamuisin jo kello 06 ja telkkarissa torstaisin. Tälle illalle ainakin siis uuden Tohtorin aloitusjakso. ■