giphy.gif

PERJANTAIAAMUNA töihin kävellessä taivaanranta rusotti punaisena mutta eipä se aurinko näkynyt päivällä kun muutaman kerran ulkona kävin. Iltapäivällä ei onneksi tarvinnut käydä kaupassa vaan sain suoria suoraan kotiin, mikä olikin hyvä asia. Laittaessani kotiintuloakahveja alkoi vesisade rummuttaa ikkunaa. Vanhan kansan sanonta Iltarusko hyvä rusko, aamurusko päivän pasko piti paikkanasa ainakin tällä kertaa. Jos olisin poikennut kaupassa niin loppumetreillä olisin sitten kastunut sateessa. Vettä tuli välillä ihan kunnolla ja ainakin siihen asti kun kömmin peiton alle.

TÄNÄ aamuna ei enää satanut mutta sen sijaan sankka sumu oli peittänyt kaupungin. Oli mielenkiintoista kävellä töihin kun näkyvyys rajoittui muutamaan kymmeneen metriin, mutta ongelmitta perille pääsin. Tänään meitä olikin vaihteeksi kolme lauantaissa joten ei tarvinnut olla juoksemassa joka suuntaan yhtä aikaa kun muita riitti palvelemaan. Ja kiltisti saatiin asiakkaat ovesta ulos sulkemisaikaan joten ihan ajoissa päästiin töistä lähtemään.

TÄNÄÄN piti kiepahtaa parissa kaupassa, jääkaappiin vähän tankkausta ja toisessa liikkeessä hakemassa maalarinteippiä. Mulla on tekeillä eräänlainen pulmakuutio ja teippiä tarvitsen että saan merkattua sahauslinjat. Iltapäiväkahvien jälkeen otin tunnin tirsat niin että jaksoi taas ahertaa. Makkarasopan lämmitessa teippasin kuution aihiot mutta vielä pitää piirtää ne sahauslinjat ennenkuin se homma etenee. Ja kiirettä sillä ei ole kun piirustuksetkin ovat olleet arkistossa melkein 30 vuotta.

LAUANTAI-ILLAN ohjelmaan kuuluu taas pyykinpesu, ovat par'aikaa pyörimässä koneessa. Eipähän tarvitse huomenna uhrata aikaa niille kun muutenkaan ei ole kuin huominen vapaata. Kunhan saan pyykit rummusta niin pääsen laittamaan kahvit ja sukeltamaan Blacklistin tarinaan. Huomenna niidne kuvien kaivelu mutta mitä muuta, se jää nähtäväksi. ■