mis.jpg

PUOLISO soitteli eilisiltana töistä päästyään ja kotiin saavuttuaaan ennen puolta yötä. Siinä tietty vaihdettiin päivän kuulumiset ja sitten hän kertoi että saattaa joutua töihin lauantaina, että meillä olisikin lomaa vain torstai ja perjantai. No mä tietty siihen että eikun keskiviikko - perjantai, johon hän etät hänellä on vielä huomenna työpäivä. Mä taas puolestani että sähän laitoit tekstarin että ke- pe  on vapaata, jolloin selvisi että hän oli laittanut väärät päivä, piti olla to - la, että kerrankos sitä ihminen erehtyy. Naurettiin sitten sitä että mä olisin ihmetellyt kun hän ei olekaan kotona (onhan meillä tietty avaimet toisillemme) ja siellä sitten ihmetellyt että missä viipyy kun ei vastaa puhelimeenkaan (ei pääse vastaamaan työaikana paitsi tauoilla). Mä ehdin jo laittaa kaiken mukaan lähtevän valmiiksi pöydälle, ettei tarvitse aamulla miettiä. No ei tarvitsekaan vielä huomisaamuna niitä reppuun survoa. Onneksi tuli puheeksi. 

AAMULLA ennen liikkeellelähtöä katsastin sen halvan hotellin. Oli siellä sen hintaisia huoneita kuin muistelinkin. Ajattelin että illalla varaan sen pois kuljeksimasta. Vaan eipähän tarvinnutkaan. Se oli mennyt kun tuossa illemmalla sitä kävin katsastamassa. No sitten ajattelin että Omena-hotelli voisi olla edukas vaihtoehto. Ja kilin kontit! Yhtä kallis on huone sielläkin kuin tavan hotellissa, eli jos mä nyt sinne reissuun lähden  niin ihan sama ottaa kunnon hotellista huone.

PÄIVÄLLÄ kävin viemässä ne kutsut ja vaihdoin siinä samalla kuulumisia. Hyvin oli kuulemama reissu mennyt. EI hirveästi ehditty lomasta juttelemaan kun oli muutakin keskusteltavaa, koskien kesän ja alkusyksyn tekemisiä. Jätettyäni kutsut oli taas aika nauttia take-away-kahvit auringonpaisteessa kaikessa rauhassa. On se vaan mukavaa istua kaikessa rauhassa kahvin kanssa auringonpaisteessa. Kaupasta ei tarvinnutkaan juuri mitään, riitti että aamupalaa ostin, kun huomenna lähden jo kuitenkin ennen puolta päivää muutaman päivän lomaselle.

LUKISIKO, katsoisiko leffan vai tekisikö pätkän sarjakuvaa? Pitää laittaa kahvit ja miettiä. ■