giphy.gif

LAUANTAIAAMUNA ei ollut kiirettä lähteä kaupungille, kunhan nyt sinne kultaliikkeeseen ennen sulkemista ehdin. Aamupala kaikessa rauhassa, päivän lehdet ja sitten miettimään liikkeellelähteä. Sääkin suosi taas, pakkasta aavistus nollan alapuolella ja poutaa. Ja tietty harmaata. Aurinko on näyttäytynyt viimeksi - en edes muista koska. Kultaliikkeessä odottivat sormukset, ja tietty katsottiin vielä pussukkaan että varmasti ovat oikeat ja kaiverrukset oikein. Myyjätär laittoi sormukset rasiaan ja mä lähdin jatkamaan matkaa kohti ruokakauppaa. Ei taas tullut mitään ihmeempää ruokaideaa mieleen, joten ostin makaronilaatikon ainekset. Kaupasta ulos tullessa tulikin lunta päin näköä, oli siellä ollessa alkanut satelemaan. No mä hyppäsin bussiin ja hurautin sillä perille, ja painoihan reppukin jonkin verran.

SORMUKSET odottavat rasiassaan hyllyssä ensi lauantaita, silloin pujotetaan ne paikoilleen. Mukavampi että laitetaan yhtä aikaa.

KUN sen verran myöhäiseen siirsin lähtöni kauppaan niin kotiin tultua päätin laittaa laatikon uuniin tulemaan. Laatikon muhiessa uunissa aloitin keskustelufoorumille suunnittelemani joulutervehdyksen väsäämisen. Olihan se taas melkoista hienosäätöä kun muokkailin, lisäsin ja poistin ennenkuin olin tyytyväinen. Ruokakin ehti valmistua sillä aikaa. Loppuillan tuijottelin telkkaria.

SUNNUNTAINA kävelylle lähtiessä edelleen pikkupakkasta ja poutaa. Eilisen sään toisinto siis. Kun mä en edelleenkään mihinkään maratoonivauhtiin pysty niin kaikessa rauhassa vailla sen kummempaa päämäärää vaelsin pitkin pyöräteitä kääntyen milloin mihinkinpäin ihan fiilispohjalta. Siinä kävellessä tuntui että aivan kuin ilma olisi alkanut kylmenemään ja kotiin tultua tarkastin mittarin, niin olihan se jo reilusti yli kolme astetta. Kun on tottunut tuossa nollan kieppeillä pyörivään lämpötilaan niin tuntuihan tuo vajaa neljä astetta kylmältä. Ja siihen vielä tuuli päälle. Illalla oli taas elokuva vuoro.

TÄNÄ aamuna olikin sitten taas jo lauhtunut. Heti aamusta työn alle se ensimmäinen niistä kahden kirjan sarjasta, ja sainkin sen tänään valmiiksi, ja toistakin ehdin jo aloittamaan. Puhelinkin muisti soida useampaankin kertaan päivän mittaan, ja nyt ensi vuoden alkuun on heti tammikuun kolmelle viikolle tiedossa istumista. Parhaimmalla viikolla on kolmena päivänä peräkkäin. Helmikuun alkuun kun en voinut ottaa kaavailemani loman johdosta. 

TÄLLE illalle ehkä vielä elokuva, ja eiköhän sen myötä olla saatu tämäkin viikko käyntiin. ■