ol.jpg

Päivää kulutin jatkamalla sen ikuisuusprojektin taittoa. Tietenkin kun kuvien kokoa ja paikkaa tekstissä muutetaan, juoksee tekstikin uudelleen. Nyt se on jo viisi sivua kauempana kuin aiemmin, ja aiheuttaa jos jonkinlaisia korjausliikkeitä. Lisäksi pitää vielä tehdä kuvasivuja sinne sun tänne, mutta ne vasta viimeiseksi niin että saan edes tekstit kohdalleen. Tavoitteena on saada huomisen aikana homma sille mallille, että voi alkaa suunnitella kantta ja pyytää tarjouksen kirjapainosta, kun sivumäärä ei huomisen jälkeen ratkaisevasti enää muutu.

Päivälenkin loppupuolella poikkesin Lidliin hakemaan mallasta ensi viikonloppua varten. Ehtivät ainakin kylmetä kun ovat viikon jääkaapissa. Mulla ei ole mitään vaikeuksia olla juomatta niitä, hyvin säilyvät pidempäänkin jos viikonloppuna ei menekään. Ja kun Lidlillä näkyi olevan hautakynttilöitäkin, ostin ne sieltä muistaessa niin ei tarvitse viikolla niitä yrittää muistaa. Vielä on hiukan auki vienkö ne perjantaina vai lauantaina, tarkentuu viikon aikana. Jos tulee vieraita tänne niin lauantaina, mutta jos lähden itse liikkeelle niin perjantaina varmaankin.


Kellot pitäisi siirtää muistaessa takaisin talviaikaan, mutta taidan tehdä sen vasta aamulla. EI tässä nyt sellaista hoppua ole mokoman kellonajan siirron takia. Muutoinkin koko kellon rukkaaminen edestakaisin on todella typerä idea. Mitään todellista hyötyä siitä ei ole, sotketaan vaan ihmisten rytmiä ja sisäistä kelloa.


Kolmen viikon päästä olisivat ensimmäiset pikkujoulut. Niihin aion osallistua. Kutsuja on tullut jo pariin muuhunkin pikkujouluun, mutta niihin osallistumisesta en ole vielä päättänyt. Ei tällä iällä jaksa joka ikisissä pikkujouluissa juosta, ne alkaa olla jo niin nähty.■