circ.jpg

AAMUPÄIVÄLLÄ kone alkoi ensi töikseen kummasti tahmoa. Käynnistin uudelleen mutta sama juttu jatkui. Jopa webbi-selaimet päättivät kaatua ykskaks. En jaksanut kauaa pohtia mistä moinen voisi johtua, vaan ajoin Avastin ohjelmapäivittäjän, ja tulihan sieltä muutama päivitys. Windows Updatekin löysi muutaman tärkeän päivityksen, ja kun kaikki oli saatu asennettua, käynnistin koneen uudelleen, tällä kertaa järjestelmänvalvojana. Poistin kokonaan tavallisen käyttäjän tilin ja siivosin rekisterin varmuuden vuoksi. Tein sitten uuden tavallisen käyttäjän tilin, ja kirjauduin siihen sisään uudelleenkäynnistyksen jälkeen. Kone toimi taas yhtä nopeasti kuin ennen takkuilua. Jossakin vaiheessa pitää Windows asentaa uudelleen, mutta vieläkään en ole saanut päätetyksi viitsinkö itse asentaa vai vienkö koneen huoltoon lomaviikkoni ajaksti. Se BIOSin paristo kun on edelleen vaihdettava. Ja se kun on mallia piuhoilla, niin hoituu helpommin huollossa kuin itse tehden. Pitäisi ostaa juotin, kutistesukkaa etc eikä niillä sitten taas ole tarvetta myöhemmin.

KUN olin saanut koneen toimimaan kunnolla, kävin sen joskus valmistuvan julkaisun kimppuun. En tosin ehtinyt kuin kaksi kuvaa käsitellä ja laittaa julkaisuun, kun puhelin soi. Siellä oli asiakas, josta viimeksi taisin kuulla viime vuoden puolella. Kyseli voisiko tulla käväisemään, kun olisi pari kysymystä Pinterestistä ja tabletista. Ja samalla lupasi maksaa kaikista tähän astisista töistä. Tänään kun oli tämän viikon ainoa päivä jolloin mullekin sopi parhaiten niin käskin tulla.

PINTERESTISSÄ ongelmana oli se että hän halusi muuttaa eräät kansiot salaisiksi. Näytin miten homma tapahtuu muutaman kerran, ja katselin vierestä kun hän kokeili itsekin sitä. Tällä asiakkaalla kun ei vielä kovin pitkäaikaista kokemusta ole näistä ohjelmista. Mutta vaikutti siltä että ymmärsi miten homma hoituu. Toinen kysymys olis se, kuinka hän saa kännykän kuvat lisättyä Pinterestiin. Oli kuulemma yrittänyt mutta ei onnistunut. EI se iso ongelma ollut, piti vain sallia Pinterestin pääsy puhelimen kuviin ja sen jälkeen kuvien lisääminen onnistui. Tabletissa ongelma oli vieläkin vähäisempi. Editoitaessa kuvaa lisäämällä siihen toinen kuva ei kuulemma lisätyn kuvan koon muuttaminen onnistu. Neuvoin että nurkan pallukasta kiinni niin johan alkaa onnistumaan. Hyvillä mielin lihotti mun lompakkoani. Pääsiäisen jälkeen tulee uusia kuvia lisättäväksi nettisivujensa galleriaan, ja ilmeisesti muutama videolinkki. Lupasin lisätä.

SAATUANI vieraan ovesta ulos oli aika laittaa päivän puurot ja sitten lähteä kauppaan. Ulkona alkoikin sopivasti juuri ennen lähtöä tulla lunta - kylläpä tuntui keväältä. Oli kuitenkin ostoslistalla tavaraa joka piti käydä hankkimassa. Bussipysäkki sijaitsee onneksi tuossa melkein vieressä joten kauaa ei tarvinnut sateessa olla. Harkinnassa oli myös josko kävisin ostamassa uuden siivoussangon ja mopin, mutta päätin jättää ne huomiselle.

HUOMENNA on vuorossa käynti diabetesneuvojan luona, pitää aamun mittauksen jälkeen tulostaa mukaan se seurantataulukon uusi osuus. Sieltä sitten hakemaan ne siivoustarvikkeet niin voisin ennen vappua laittaa taas paikat säihkymään. ■