books.jpg

KESKIVIIKKONA oli taas iltapäivällä sähköinen kokous joten en viitsinyt mitään muuta ihmettä päivälle suunnitella. Aamupäivällä kävin hakemassa yhden lankun lankkuvarastostani ja junttasin sen uusimman kukkapenkin eteen.

SISÄÄNPALATTUANI otin sen eilen tulleen kirjan aineiston tarkasteluun, eikä se ollut se kirja josta jo aikaa sitten tiedusteltiin. Tosin tämänkin aineiston saatteena oli "tässä aineisto taittoon". Ei taaskaan kysytty sopiiko mun aikatauluhin. Tässä ei onneksi ollut kuin reilut 40 sivua, mutta runsaasti kuvia, taulukoita ja graafeja, joten aloin työstämään sitä kun kokouksen alkuun oli aikaa.

KOKOUKSESSA meni puolisentoista tuntia, ja seuraava verkkokokous on kolmen viikon kuluttua. Kokouksen jälkeen jatkoin vielä tovin kirjan työstämistä ennenkuin siirryin Netflixin seuraana ja sieltä peiton alle.

TORSTAIAAMUNA tuli tekstiviesti että nyt olisi tulossa ensimmäinen satsi aineistoa siihen syntymäpäivälahjaksi tulevaan kirjaan, ja toimittaisi sen alkuillasta jos olen kotona. No olisinhan minä. Sain eilen aloittamani kirjan taiton valmiiksi kun melkein koko päivän istuin koneella, ja lähetin vedoksen katsottavaksi. Ja sähköpostissa oli samalta lähettäjältä viesti, "tässä toisen kirjan aineisto taittoon". Tässä olikin lähes 100 sivua mutta huomattavasti vähemmän kuvia ja taulukoita ei lainkaan, yes! Otin tämän toisen kirjan heti työn alle, ja välillä poikkesin pihamaalla hakemassa sen aineiston. Olihan sitä kassillinen. Eilisen illan ja osan yötä taitoin kakkoskirjaa, ja sain kuin sainkin vielä yön pimeinä tunteina laitettua vedoksen katsottavaksi. Molemmat kun pitää olla painettuina reilun parin viikon päästä, niin ei voinut jättää niitä odottamaan vaan piti hoitaa pois käsistä.

TÄNÄÄN meillä oli puolison kanssa tarkoitus mennä järven rannalle grillaamaan, mutta kun lämmintä oli vain 8 astetta ja tuuleksi, niin todettiin että ei siellä tarkene istua niin kauan että grilli valmistuu ja makkarat paistuu. Päätettiin siirtää grillaus kesemmälle kun tarkenee paremmin. Käytiin sen sijaan kaupungilla kahveilla ja ostoksilla. Tuumailtiin josko kesäkuussa uskaltaisi jo käydä ihan asunnolla asti visiitillä, kun ei olla pitkään aikaan nähty kuin kaupungilla. Olisihan se mukavaa istua ja jutella kaikessa rauhassa vaikka ei vielä yötä uskaltaisikaan olla.

JA ennenkuin jatkoin matkaa tapaamisesta kotiin, kävin kirjastossa. Tänään pääsin lopultakin hakemaan varaamani kirjan! Oli kyllä mukavaa kävellä kirjaston ovista sisälle ja saada uutta luettavaa :)

ILLALLA katselin sitä syntymäpäiväkirjan aineistoa, ja varmaan pitää aloittaa sen työstäminen viikonloppuna. Jonkin sortin ideaa siitä millainen taitto voisi olla on, mutta pitää saada ensin aineistoa koneelle ennenkuin pääsee kokeilemaan miltä se oikeasti näyttää.

KAUPPIAS ei ole vielä tuonut kuormalavaa eikä narsisseja, mutta satun tietämään että hänellä oli tässä yksi projekti joka saattoi saattaa mun toimituksen jos ei unholaan niin ainakin hetkeksi taka-alalle. Pitää laittaa huomenna viestiä että muistaako hän vielä?

HUOMENNA tai sunnuntaina jos sää sallii niin kannan lisää kiviä siihen aidan lautojen taakse. Ensi viikolle olen myös pyytänyt maksavaa tahoa vierailemaan pihassa niin että voisin kertoa suunnitelmistani ja siitä että voinko ne toteuttaa vai onko jotakin muuta mahdollisesti tulossa.

TÄNÄ iltana vielä jonkun aikaa töllöä ennen punkkaan kömpimistä. ■