katuv.jpg

PERJANTAIAAMUNA sateli enimmäkseen lunta, ja välillä räntää kun heräsin. Töihin lähtiessä sade oli lähes tauonnut joten hyvin saatoin lähteä kävelemään. Ja lämpötilakin oli noussut aamuisesta.

TÖISSÄ oli normaali perjantaimeininki, eli jutut olivat hiukan levottomampia kuin muina päivinä. Esimies olikin koko päivän jossakin koulutuksessa ja näin hänet vasta kun hän käväisi ennenkuin lähti kotiin. Totesi että perjantai-ilta ja lauantai mennäänkin kahden henkilön miehityksellä. Onneksi perjantai-iltana alkoi väki sopivasti vähenemään sulkemisajan lähestyessä niin että pääsin taas ajoissa sulkemistoimien aloittamiseen.

KOTIINLÄHTIESSÄ olikin ilma lämmennyt niin paljon että satoi vettä. Eikä mitään tihkua vaan huomattavasti reippaammin. Oli vaan käveltävä keskustaan kun muutoin olisin joutunut odottamaan bussia puolisen tuntia, ja siinä ajassa kävelin keskustaan jo enemmän kuin hyvin. Pyörähdys kaupassa ja bussilla kotiin kuivattelemaan vaatteita. Puoliso soitti ennen puoltayötä päästyään lähtemään kotiin ja kertoi ettei enää sada. Mä vastasin peiton alta puhelimeen kun houkuttelin unta vielä turhan virkeänä.

LAUANTAIAAMUNA ilmassa oli kevyttä tihkua herätessä, selvisi kun kävin kelin tarkastamassa. Eli kävellen taas töihin. Töissä laitoin totuttuun tapaan kassat, myymälän valot, kahvia tulemaan ja varmistin että paikat ovat siistit. Pihalle mennessä olivat jo ensimmäiset odottamassa autoissaan myymälän avautumista, mutta joutuivat odottamaan sillä mulla oli vielä reilusti aikaa kessutella ennenkuin kauppa aukeaisi. SIinä pihalla ollessani tuli työparini ja mentiin yhdessä sisään, ja hetkeä myöhemmin kävin avaamassa myymälän ovet että innokkaimmat pääsivät sisään.

OSTOKSILLE tulijoiden mukana tuli myös toinen työpari, sairaslomansa oli kuulemma ollut perjantaille asti, ja ilmeisesti esimieheni oli ymmärtänyt väärin. Ihan hyvä että tuli, koko lauantain riitti asiakkaita siihen malliin että kahdestaan olisi ollut melkoisen haipakkaa.

JA koko päivän satoi. Tuli taas räntää, kunta ja vettä. Ja satoi kun oli aika lähteä kotiin. Eikä taaskaan mitenkään kevyesti. Ja kun lauantainakaan ei bussilla niin helposti työpaikalta pääse niin piti taas kävellä ja kastua. Kotiin päästyä laitoin kahvit ja sitten menin ottamaan pienet tirsat. Väsytti tavallista enemmän, tietty kun edellisyö jäi niin lyhyeksi ja varmaan harmaa sääkin alkaa jo vaikuttaa. Torkut venahtikin muutamaksi tunniksi, mutta sitten jaksoin nousta syömään. Illalla katsoin vaihteeksi televisio elokuvia ennenkuin siirryin takaisin sänkyyn.

VIIME yönä oli jossakin vaiheessa satanut lunta ja ihan kunnolla, aamulla nimittäin oli maa valkoisena kun ulos kurkkasin. Kun mulla ei ollut kiirettä minnekään niin painuin takaisin sänkyyn ja nukuin vielä muutaman tunnin ennenkuin laitoin aamupalaa ja ryhdyin miettimään päivän agendaa. Ulkona oli aurinko helottamassa taivaalla, eli aamutoimien jälkeen oli aika suunnata ihmettelemään sitä valopalloa joka taivaalle oli ilmestynyt.

SEN verran oli ohjelmaa ulkoilun yhteydessä, että ensin kävelin reilun neljän kilometrin kiertotien päästäkseni Lidliin, ja sieltä ostosten kanssa vajaan kilometrin kotiin. Päivällä lämpö nousi plussan puolelle ja aika äkkiä se sulatti viime yönä sataneet lumet, Lidlistä tullessa ei ollut enää kuin rippeet jäljellä. Tänään en keksinyt mitään kokattavaa, joten kaivelin kaapista valmisateriapussin ja tein siitä päivän sapuskan. Ja toki vapaapäivän lähes pakollinen ohjelmanumero oli mukana kuvioissa: pyykinpesu. Muutoin annoin itseni olla ja nautin siitä saatoin heittäytyä pitkäkseni jos siltä tuntui.

HUOMENNA pitäisikin olla pakkasta töihin (iltavuoroon) lähtiessä ja ennuste kertoo että koko tuleva viikko mentäisiin samanlaisena. Erityisen sateista ei pitäisi olla luvassa, ja aurinkokin uhkaa näyttäytyä useampana päivänä. Hui!

VIELÄ ehtii katsoa jonkin leffan ennen nukkumaanmenoa. Ja iltakahvitkin on vielä juomatta! ■