cold.jpg

LAUANTAIAAMUNA paistoi aurinko ja pakkasta oli kymmenen astetta. Ei siis mikään äärettömän kylmä. Piti poiketa marketissa ostamassa setti alkoholittomia oluita, kun lauantai-illan ohjelmaan kuului niiden testaus, voiko niitä juoda vai ovatko ihan kuraa. Rainbow-alkoholittomat olivat melkoisen karmeata juotavaa. Lidlin alkoholitonta oli foorumeilla kehuttu (sitä oli jo valmiiksi ostettu): olihan se jo huomattavasti parempaa kuin eka maisto. Kuitenkin parhailta maistuivat mm. Crisp ja Lasso Zero. Onhan niiden makuun tottuminen tietty ajan kysymys mutta ei nuo kaksi ainakaan huonoimpia olleet.

ILLALLA siinä oluita maistellessa katsottiin lopultakin Blade Runner 2049 ja Star Wars: The Last Jedi. BR ei kyllä tavoittanut sitä samaa henkeä kuin edeltäjänsä mutta kesti katsomisen. SW oli melkoisen tylsä. Jotensakin tuntuu että sarjan leffat huononevat saagan edetessä, ja pakollisina elementteinä tuntuu olevan tietokoneotukset. Kumpikaan elokuvista ei uusintakatselulistalle pääse.

SUNNUNTAINA piti lähteä illan esillä kotia kohti. Pakkanen oli samoissa lukemissa kuin lauantainakin, mutta kun olin päässyt kotiin kaupan kautta, näytti pakkanenkin alkavan pikkuhiljaa kiristymään. Ja ennuste lupasi arjen aluksi kunnon pakkasta.

TÄNÄ aamuna olikin raikkaat -18 astetta pakkasta ja aurinkokin näyttäytyi taas. Liikkeellelähtiessä tuntui kylmältä mutta äkkiä sitä lämpesi. Ja kun ei tuullut niin kyllä tuossakin pakkaskelissa ihan mukavasti tarkeni liikkua. Päivällä piti käydä hakemassa lehteä varten aineistoa ja sopimassa lopun aineiston toimituksesta. Torstaina pitäisi kaiken lopun aineiston tulla.

IKUISUUSKIRJAN toimittajakin laittoi sähköpostia että voisi tuoda kuvia. Toimituspäiväksi sovittiin keskiviikko. Saapa nähdä onko jo kyseessä vihonviimeiset kuvat vai tuleeko vielä ensi viikolal lisää. Sittenhän asetettu aikaraja ainakin periaatteessa umpeutuu. 

HUOMENNA on vielä istuntopäivä, sitten niitä ei pitäisi ihan heti olla vuorossa. Meneepähän taas yksi päivä hukkaan kun voisi tehdä oikeitakin hommia sen sijaan että istuu kyllästyneenä kuuntelemassa höpö-höpöä. 

KAHDEN viikon kuluttua viikon loma, nyt se varmistui. Todennäköisesti Tampere jää tällä kertaa väliin ja säästetään se keväämmälle/kesälle. Ikeassa pitää lomalla poiketa, pitää vähän uusia sisustusta. Ja onhan ne lihapullat syötävä. ■