drems.jpg

MUUTAMANA yönä nähnyt niin erikoisia unia että hereillä ollessa mielikuvitus ei riittäisi samankaltaisten tarinoiden keksimiseen. Tapahtumat siirtyvät paikasta toiseen ja henkilöt vaihtuvat, eikä missään tunnu oikein olevan mitään järjellistä logiikkaa.Nyt pitäisi insinöörien keksiä laite jolla noita alitajunnan kehittelemiä mitä eriskummallisempia tarinoita saisi talteen katsottavaksi uudelleen myöhemmin :) Jos laittaisi unisiepparin sängyn yläpuolelle, niin tulisikohan lisää samanlaisia sekoiluja. Painajaisia en muista nähneeni pitkään aikaan.

KESKIVIIKKONA olikin sitten harmaa, sateinen ja tuulinen päivä. Lämpömittari näytti viittä plusastetta, mutta pakko oli vaihtaa shortsit pidempilahkeisiin, kun tuntui niin kostean kylmältä. Käväisin tk:ssa näyttämässä jalkaa, ja hoitaja puhdisti sen ja otti varmuuden vuoksi bakteeriviljelmän. Ihan hyvältä haavat näyttävät eikä merkkejä tulehduksesta ole. Sieltä suuntasin apteekkiin hakemaan lääkesatsin. Näistä piruista Kela ei korvaa mitään, joten pikkuisen isomman loven teki lompakkoon, mutta on niitä nyt taas joksikin aikaa. Ja sitten kaupan kautta kotiin. Esityslista oli tipahtanut sähköpostiin, niin näki mitä ensi viikolla puidaan. Olikin yllättävän lyhyt, joten saatetaan selvitä lyhyemmällä kokouksella.

TORSTAI oli melkein toisinto keskiviikosta sään suhteen. Vettä ilmassa oli onneksi kuitenkin vähemmän, eikä enää jaksanut tuullakaan samaan malliin, mutta yhtä harmaata edelleen. Kohtahan tässä jo unohtaa millaisia aurinkopäivät olivat. Tosin shortseissa pääsi ja tarkeni taas liikkua.

TÄNÄÄN kävin taas tk:ssa kuulemassa bakteeriviljelyn tulokset. Joku bakteeri siellä kasvaa, joten sain tehostetun antibioottikuurin viikoksi. Taas on vuorossa aamut, jolloin kello soi 06, niin että voi ottaa lääkkeen. Sitten voi painua pehkuihin takaisin. Päivällä toisen kerran lääke ja illalla vielä kolmannen kerran. Ja siihen tietysti normit diabetes- ja verenkiertolääkkeet päälle. Hoitaja puhdisti jalan ja lääkärikin kävi katsomassa, mutta oli sitä mieltä että ei merkkejä tulehduksesta eikä muustakaan pahemmasta, niin etteiköhän tuo kuuri saa ne pöpöt aisoihin. Siinä hoitajan kanssa jutellessa tuli puheeksi mun diabetesseuranta, ja kummastelinkin että kun d-hoitajalta ei ole tullut kutsua käymään. Selvisi että tämä hoitaja on siirtynyt toisiin tehtäviin, niin että sen takia ei ole kuulunut mitään. Jonkin aikaa keskusteltuamme todettiin, että ei se keskustelutuokio uuden hoitajan kanssa varmaan mitään uutta anna, kun mulla arvot pysyy mukavasti 6-8 välillä ja jos joku kerta hiukan pompsahtaakin niin tiedän sen johtuvan siitä että olen syönyt jotakin joka hetkeksi nostaa arvot korkeammalle. Päätettiin etten käy d-hoitajaa vaivaamassa ellei arvoissa ihan huikeita muutoksia tapahdu. Samalla tuli puheeksi labrassa tehtävät mittaukset, ja mitataan paastosokeri, kolestroliarvot ja muutakin, kun edellisestä kerrasta on jo aikaa. Laittoi lähetteen labraan, ja joskus marraskuun aikana pitää siellä poiketa. Poikkesin vielä lähtiessä hakemassa lansetteja, niin on niitä nyt reilusti yli puoleksi vuodeksi. Erään tutun näin keskiviikkona kaupungilla, ja kun hän oli hakemut lansetteja, oli sanottu että pitäisi käyttää viisi kertaa samaa lansettia nahan rei'ittämiseen. Mä kyllä sain ison pakkauksen ilman mitään. Taisi olla eri jakajat meillä.

HIEMAN ennen neljää tuli sähköpostia että tälle viikonlopulle taittoon suunniteltu kirja siirtyy viikolla kahdella eteenpäin. Toisaalta hyvä ja toisaalta huono. Olin jo valmistautunut ahkeroimaan sen valmiiksi, ja nyt täytyykin miettiä jotakin muuta puuhastelua. Hyvää on se, että sillä ei sitten enää ole niin tulenpalava kiire vaan sen taittoon voi käyttää enemmänkin aikaa. Huomenna on sitten aikaa laittaa ruokaa useammaksikin päiväksi, ja suunnitelmissa on tehdä liha-perunalaatikkoa. Ja tietty tomaattia ja chiliä sekaan. Kunhan vain käyn hakemassa ainekset kaupasta.

VIIKONLOPPUNA pitäsi sitten olla kesäisen lämmintä. Uskon vasta kun ikkunasta itse näen. Jos ei muutakaan joutavaa tekemistä keksi niin voisin käydä ostamassa ainakin uudet tyynyt ja peitteet sänkyyn, ja samalla reissulla voisi kukkasipuleitakin katsastella. Puolison luona mulla on niin paksu, mutta samalla kevyt peitto että mun nykyiset peitteet täällä tuntuvat siihen verrattuna lakanoilta. Ja hyvähän ne on vähintään kerran vuodessa uusia.

TÄNÄÄN piipahdin hakemassa kirjastosta Harhaanjohtajat Vahvassa uskossa -opuksen. Eipähän tarvitse etsiä leffaa katsottavaksi tälle illalle. ■