giphy.gif

No niin. Tänään tulikin viestiä siltä eräältä kirjan tekijältä,josko mä kuitenkin taittaisin sen kirjan? Jos laittaa maanantaina aineiston, niin olisiko valmista perjantaina? Vähän aikaa piti nikotella.

Onneksi mulla oli tallessa se muutaman sivun mittainen tekstiaineiston pätkä, niin että saatoin tehdä uuden taittopohjan, kun koko ja fontti muuttuivat. Sitten vielä piti varmistella tasataanko molemmat reunat vai liehuuko oikea. Lopulta kuitenkin löytyi sopiva asettelu, ja sitä myötä myös kirjan sivujen määrä pieneni radikaalisti, ja sitä kautta tietysti myös painokustannukset. Teen kuulemma niin nopeasti näitä muutoksia ja ehdotuksia, ettei hän tahdo perässä pysyä :)

Maanantaiaamuna pitäisi aineistoa tulla, ja tekijän ilmoituksen mukaan 600 sivua olisi materiaalia. Saahan siinä jonkin aikaa askarrella että saa kaikki kasaan. Pakko jakaa kirja useampaan osaan, niin että pystyn lähettämään yhden osan tarkastettavaksi ja sillä aikaa työstämään seuraavaa. Melkoisen intensiivisesti saa silti olla opuksen kimpussa. Täytyy vain toivoa ettei siitä toisesta kuulu tulevalla viikolla mitään, siihen ei nyt ehdi paneutua.

Yöllä heräsin kun satoi hetken aikaa ihan kunnolla. Loppui kuitenkin jo aamuun mennessä, ja päivä oli lämmin vaikka välillä pilvinen. Ukkosta on ilmassa, vanhan pää kertoo tälläistä. Päässä tuntuu tuntuu painostava keli. Ei ole varsinaista päänsärkyä, vaan muuten vain sellainen lievästi tukala olo. Onneksi sunnuntaista alkaen pitäisi alkaa viiletä.

Maanantaina on käytävä ostamassa keittiöön vitriini johon saa astiat pois kaapeista, laatikoista ja pöydiltä. Näkyi nyt nimittäin sellainen tarjous ja sellainen vitriini, joka on juuri omiaan mulle. Taidan kuitenkin varata sen netin kautta ja käydä sitten vain noutamassa. Kokoaminen sitten jonakin iltana. Vanhasta lipastosta pitää vielä tunkea paperia silppuriin, ja katsoa kuinka paljon sinne on turhaa kertynyt. Ihan hyvässä kunnossa on vanha, joten jätän sen katokseen jos joku haluaisi vaikka sen kotiinsa. ■


Kierros voi päättyä koska tahansa. Tämä peli ei kestä kauaa. Ei niin, vain melkein kuusi tuntia "haettiin" vastausta, ja juontajakin vaihtui välillä. Taitaa olla hölmöt soittelijat vähenemässä näin kesäaikaan, kun yksi kierros kestää noinkin pitkään eikä pottikaan mikään ihmeellinen ole. Toinen juontaja ihmetteli miksi näitä pelejä ei ole prime time -aikaan? No, maikkarilta sellaista voisi odottaakin.

speli.jpg