movs.jpg

Aamulla sai taas herätä ihan omaan tahtiinsa. Lämpömittari näytti jo plussaa herätessä, joten ei ollut estettä lähteä ulos lenkille. Ja suojasäähän siellä oli, eikä edes mitään satanut. Matkalla poikkesin Lidlille, ja siellä taisi olla henkilökunnasta pukaa, kun esimerkiksi paistopisteen hyllyt ammottivat tyhjyyttään, ja monta muutakin hyllyä olisi kaivannut täydennystä. Sain kuitenkin suurinpiirtein sen mitä olin hakemassakin.

Illaksi olin varannut pari elokuvaa, joista ensimmäinen oli The Hallow, irlantilaisesta kansaperinteestä ammentava leffa. Rauhallisesti etenevä tarina, välillä jopa viipyilevä,  eikä ei suotta säikytellyt verilitroilla ja irtojäsenillä. Jälleen kerran osoitus siitä, että kauhuun ei tarvita mielipuolista kirves/saha/mitä lie -murhaajaa, vaan jännitys voidaan synnyttää pienilläkin elementeillä ja hyvällä kuvakerronnalla.  Vaikka kaipaisitkin mättöä elokuvan alusta loppuun, silti tätä voi suositella.

Toiseksi leffaksi valikoitui American Poltergeist. Elokuva oli yhtä piinaa alusta loppuun asti. Ei siksi, että se olisi onnistunut säikyttelemään sopivin väliajoin, vaan siksi että mitä ilmeisemmin käsikirjoitus oli ostettu kolmasluokkalaiselta hampurilaisaterialla ja näyttelijöinä toimivat paikallisen harrastelijateatterin näyttelijät. Puisevaa, jäykkää ja totaalisen tylsää. Vaikka mukana olivatkin perinteiset poltergeist-elokuvan elementit, elokuva ei jaksanut ylläpitää jännitystä millään tasolla. Muutaman henklöhahmon "näytteleminen" oli niin jäykkää, että puupökkelökin olisi ollut parempi kyseiseen rooliin. Lisäksi mulle taisi sattua huono kopio, kun ääniraidan voimakkuus vaihteli hurjasti. Dialogissa toisen puhujan ääni kuului selvästi ja toisen ääni tuntui tulevan kilometrien päästä. Puhdasta, puhdasta roskaa. Ei voi suositella, ei sitten millään.  Älä suotta tuhlaa rahojasi tähän. Hukkaan menevät.

(Ja jos edelläoleva halutaan tulkita analysoinniksi, niin siitä vaan. Kyse on kyllä lähinnä siitä, kannattaako katsoa vai ei).

Huomisaamuna soi taas kello, ellei alakerran remonttimiehet ala kolistelemaan jo ennen sitä. Täytynee raahautua toimistolle. ■