giphy.gif

TIISTAITA vasten yöllä oli tullut taas lunta, varmaan lähemmäksi kymmenen senttiä. Osa kaduista oli jo ehditty auraamaan mutta matkalla oli pätkiä joilla sai lumessa tarpoa.

TÖISSÄ oli porukkaa sairaana vähän joka puolella, ja - yllätys yllätys - henkilö jonka piti masinoida mulle apujoukkoja sen osaston raivaukseen, olikin lomalla! Ei siis ollut tiedossa apua siltä suunnalta. Ja loppujen lopuksi itsekään en ehtinyt siellä juuri mitään tekemään kun piti olla paikkaamassa muilla osastoilla. Ja siinä sivussa tuli tieto, joka muuttaa suunnitelmia melkoisesti, mutta siitä tarkemmin jossakin ensi viikon postauksessa. Iltapäivällä sen verran järjestyi kuitenkin aikaa että pari työkaveria ehtivät avuksi aloittelemaan sen osaston mullistusta, ja ehdin opastamaan mitä olin ajatellut ja suunnitellut ennenkuin lähdin (puoli tuntia ylitöitä tehneenä) kotiin.

OTIN tiiistai aamulla pakkasesta puolison tekemää hernekeittoa sulamaan, niin ettei mun tarvinnut lähteä kauppaan miettimään mitä laittaisin ja söisin. Sen sijaan iltapäivällä tulleen viestin johdosta kiersinkin painotalon kautta kotiin, kun painotyö odotteli noutajaa. Toimittelen ensi viikolla eteenpäin kunhan työn tilaaja saapuu hiihtolomaltaan.

TIISTAI-ILTA meni sen uusimman kirjan parissa. Hitaita ovat ne taulukot ja graafit muokata, enkä mä voinut kovin myöhään niitä tehdä kun keskiviikkona odotti aamuvuoro. Eli kohtuu ajoissa peiton alle.

TÄNÄKIN aamuna taivas oli harmaa, muutama aste pakkasta ja taas oli yöllä tullut hieman lisää lunta. Kuka kumma sitä tänne on oikein urakalla toimitettavaksi tilannut? Aamulla kuitenkin pääsin pilvipoudassa töihin kävelemään. Huomiselle on ennustettu lumi- ja räntäsateita niihin aikoihin kun menen töihin ja pääsen töistä. Ai kun kivaa. Ainakin kotiinpäin on pakko tulla osan matkaa kävellen kelistä riippumatta, töihin onneksi pääsen tarvittaessa bussilla, mutta mieluummin kävelisin.

AAMULLA pihalla töihin lähtiessä törmäsin naapuriin ja kummastelin hänelle että Kukkamummo I:stä ei ole pihalla näkynyt. Oli kuulemma ollut tammikuun lopussa isommassa leikkausessa (siitä oli joskus ohimennen hänen kanssaan puhetta) ja on nyt toipumassa muualla. Eiköhän tuossa keväämmällä kuule saako hän vielä tulla kuopsuttelemaan kukkapenkkejä vai pitääkö niissä konttaaminen hänen jättää muille.

TÖISSÄ jatkui tänäänkin henkilökato, eli sain heittää suunnitelmat raivauksen jatkumisesta sikseen ja pomppia osastolta toiselle ja olla apuna vähän siellä sun täällä. Iltapäivälläkään ei sadellut joten pääsin kotiin kastumatta. Sen verran väsytti aavistuksen lyhyksi jääneet yöunet ja tämän päivän poukkoilu että kotiin päästyä ja iltapäiväkahvien jälkeen piti ottaa tunnin torkut ennen muuta ohjelmaa.

LEPOTUOKION jälkeen siirryin taas sen kirjan pariin. Ennen iltayhdeksää oli kaikki saatu tehdyksi ja sain vedoksen lähtemään tarkastettavaksi. Tiedän jo nyt että siinä on (kirjoittajista johtuvia) virheitä, ilmeisesti ovat poistaneet osan kuvista ja numeroinnin korjaus on jäänyt tekemättä, mutta parempi että itse tarkastavat tekstissä olevat kuvaviittaukset. Jospa huomisillan saan olla kirjalta rauhassa. Tosin iso homma noita loppupuolen kuvaviittauksia ei ole korjat, elleivät sitten tunge väliin uusia kuvia.

ILLALLA muistin yht'äkkiä että Areenaan oli tullut Doctor Whon tällä erää viimeinen jakso. Niinpä iltakahvit nautinkin sen katsellen. Huomenna onkin iltavuoro joten voin nukkua aina aamukymmeneen asti. Sitten vielä perjantain iltavuoro ja lauantai, ja sitten alkaa oll työt taputeltu. Viikonloppua viettämään menen puolison luo, mullakin maanantaina lomapäivä niin ei ole kiirettä kotiin. 

ILLALLA tuuleksi siihen malliin että ajattelin lähtevätkö katot tuulen mukana, ja tietty pakkaslumi pöllysi. Oli vaikeaa sanoa kuinka paljon siinä oli lumisadetta mukana mutta katsotaan aamulla mihin asti kinokset yltävät.■