sipulitv.jpg

TIISTAINA jaksoin ottaa työn alle sen kiirekirjan, ja kyllähän siinä taas jonkin verran oli tekemistä, kun olin jo taittanut sen hieman B5-kokoa pienemmäksi ajatuksena että se menisi painoon I. Tässä painotalossa B5-koko on hieman pienempi kuin oikea B5, joten tottakai teksti juoksi uudelleen ja piti aivan alkusivuista lähtien katsastaa että kaikki on kohdallaan. Tietty kuvatkaan eivät enää olleet siinä missä piti ja joitakin piti asemoida uudelleen.

TIISTAIN iltapäivällä alkoi vesisade, eikä mulla tietenkään ollut sateenvarjoa repussa, ja liikkeellä olin shortseissa ja pelkkä lyhythihainen kauluspaita takkina. Olihan jo aamulla melkein 12 astetta lämmintä joten enempää vaatetta ei tarvinnut. Onnistuin kastumaan ennenkuin pääsin kotiin vaikka bussilla tulinkin. Kotona kuitenkin pääsi lämpimään suihkuun joten ei tuo kastuminen haitannut. Suihkussa ollessa porisi jauhelihakietto liedellä, tein tällä kertaa ihan alusta asti, eli kuroin porkkanoita, perunoita, sipuleita jne. Viherpeukaloilta tuli viesti, että tilaukseni on lähtenyt liikkeelle ja seurantakoodilla voin seurata sen etenemistä. Illan lopuksi taas Netflixin seurassa.

KOKO yön satoi, ja välillä oikein kunnolla. Ja edelleen aamulla. Eli sateenvarjo mukaan. Jatkoin kiirekirjan viimeistelyä tällä kertaa oman tekstin osalta, lähinnä typistelin lauseita ja korjasin joitakin sanamuotoja. Puolen päivän aikaan kurkkasin Postin pakettiseurantaan, oli lähetys kuljetuksessa ja arvioitu saapumisaika kello 19 illalla. Siinä kirjaa työstäessä kello 13 jälkeen tuli tekstari että paketti on nyt noudettavissa. Kun sain oman tekstin korjattua ja laitettua uuden vedoksen liikkeelle, kurkkasin ulos, ja sadekin oli jossakin vaiheessa lakannut. Satoi tuo ainakin puoleen päivään.

KOTIMATKALLA hakemaan paketti ja sitten raahaamaan sitä kotia kohti. Melkein viisi kiloa oli sillä painoa, eli kyllä siellä jotakin oli. Tullessani pihaan kukkamummo oli kukkapenkin luona, joten menin laatikkoni kanssa hänen luokseen ja sanoin että sipulit tulivat. Hieman yllättynyt tuli kun mullakaan ei ollut varmaa tietoa toimitusajankohdasta. Otin kukkamummon tilaamat sipulit sieltä, ja samalla vilkaistiin erilliseen laatikkoon pakattuja sammalleimuja. Olivat terhakan näköisiä taimia. Tilasin normitulppaanien ja narsissien lisäksi yllätyspussin jossa vähintään 100 sipulia, jotka ovat yllätys aina siihen asti kunnes aloittaa istutuksen. Mitään tietoa ei pussien sisällöstä ole ennenkuin ottaa jokaisen erikseen sieltä esille. Ei siinä kovin kauaa ehditty mummon kanssa jutela (ja tuli siihen pari muutakin naapuria) kun taivaan vesihanat aukesivat taas ja piti siirtyä sisätiloihin.

HUOMENNA pitäisi olla poutaa sen verran että pääsisi laittamaan nuo sammalleimut multaan. Sipuleilla ei vielä ole kiire mutta nuo leimut kun ovat kasvavia kasveja eivätkä ole tarkoitettu sisätiloissa olemaan. Eihän siinä istuttaessa kauaa mene, kymmenen minuuttia ja ne ovat maassa. Varsinkin kun istutuspaikassa on uusi tuore ja pehmeä multa. Laskin summittaisesti montako sipulia odottaa maahanpääsyä, ja kyllä luku on lähempänä kolmeasataa. Onneksi siihen rinteeseen tulee uusi multa joten riittää kun vain painaa sipulit siihen, ei tarvitse kuoppia kaivella.

TÄNÄÄN jatkan vielä Netflixin parissa ja aamulla tanssin sadetanssien, josko sade silloin kiertäisi tämän paikan? ■