kielo.jpg

EILISILTANA alkanut vesisade jatkui edelleen aamulla. Ei siis ollut kiirettä lähteä minnekään.

NIINPÄ käytin sateisen ajan hyväkseni ja esivalmistelin kaalilaatikon: silppusin kaalin ja sipulin, raastoin porkkanat ja keitin riisin. Siinä ahertaessa sadekin taas vaihteeksi loppui, joten saatoin ottaa biojätepussin kainaloon ja lähteä suuntaamaan kohti kauppaa roskisten kautta. Huomenna muutenkin roskikset siirretään ja kulku niille pitenee joten oli hyvä hetki viedä kaikki roskat pois.

MATKA suuntautui taas kohti Lidliä. Kun kahvi tarjous oli voimassa vielä tämän päivän, päätin hakea kolme pakettia lisää, niin että ainakin kesäkuuksi riittää kahvia. Mulla kun menee sitä melkoisesti viikon aikana. Ja ostin mä Lidlistä myös leikkeleitä ja juustoa kun ne on siellä halvempia, ja kun aina löytyy jotain uutta mitä voi kokeilla. Pihaan päästyä jäin keinuun istumaan ja suunnittelemaan syksyn istutuksia. 

KOTONA jatkui kaalilaatikon valmistelu, ruskistin jauhelihan ja valmistin lihaliemen. Sitten vain kaikki ainekset sekaisin, ja kun eiliseltä jäi juustoraasteita laitoin niitäkin laatikon sekaan. En ole ennen kokeillut mutta kerta se on ensimmäinenkin. Tänään oli vielä eilen tehtyä pizzaa joten kaalilaatikon maistaminen jäi huomiselle.

MEILLÄ kasvaa pihan päässä mahtava määrä kieloja, jotka nyt todennäköisesti jäävät piharemontin alle. Niinpä mä otin kuokan ja lapion ja kävin alkuillasta kaivamassa sieltä muutaman ison mättään ylös ja istutin ne rinteeseen ruusun alapuolelle. Miten selvisivät siirrosta, ja miten siinä menestyvät, selviää varmaan kesän mittaan ellei jo aiemminkin. Jos käy niin että näyttävät selvinneet uudelleenistutuksesta ja pääsen remontista huolimatta hakemaan lisää niitä, niin joku ilta menen ja otan useamman ison mättään ja istutan niitä sinne rinteeseen. Jos se onnistuu niin parisen metriä pitkä ja useamman kymmenen senttiä leveä alue tulisi kieloja. Nykyiselläkin paikalla ovat ihan suorassa auringonpaisteessa ja näyttävät viihtyvän, niin mikseivät sitten rinteessäkin. Ja kun sitä vielä kastellaan kesällä helteiden aikaan niin saavat vettäkin tarpeeksi.

KOHTA pitää painua peiton alle niin jaksaa huomenna aloittaa viikon aherruksen. Tiedossa on taas aamua ja iltaa mutta onneksi viikonloppu on vapaa- ■