lampi2.jpg

PERJANTAINA aloitin sen lehden kasaamisen. Osa jutuista oli onneksi helppoja, yksi mainos teetti hieman töitä ja toinen huomattavasti enemmän. Tapahtuman ajankohta on kyllä tiedossa, mutta mitään valmista markkinointimateriaalia ei vielä ole olemassa. Loihdi siinä sitten mainos. Piti käyttää Googlea että sai edes jotakin mainokseen kasaan. Toinen juttunsa olivatkin sitten muuta isompaa juttua, joiden kanssa olikin enemmän työstämistä: mitä laittaa, mitä ei. Onneksi aikataulu väljeni hiukan, kun viimeiset materiaalit tulevatkin vasta maanantaina. 

LAUANTAINA piti vaihteeksi taas siistiä nurkkia. Siivouksen jälkeen kauppaan käymään, pikkuisen tihutti vettä mutta ei niin paljoa että kunnolla kastunut olisi. Ja kaupasta tultua olikin aika laittaa pyykkikone pyörimään. Siinä koneen pestessä laitoin ruoan tulemaan viikolle. Eipähän tarvitse miettiä mitä söisi kun on valmista jääkaapissa. Varsinkin kun viikon kolme ensimmäistä päivää ovat sellaisia, että ei oikein kunnolla jäisikään aikaa laittamiseen.

TÄNÄÄN kävin pidemmällä lenkillä. Aamulla kokok maisema oli harmaan sumun peitossa, ja piti odotella että se hälvenee ja poutaantuu. Hiljaksiin sumu hälveni mutta kirkastumisesta ei voinut puhua, koko päivä oli sumuisen harmaa, mutta lämmin. Kiersin pidemmän kaavan mukaan Lidllille, kun oli taas sieltä ostettavaa. Reppu painoi ihan kiitettävästi kun kotiin päin tulin: olihan siellä Saskiaa ja mehuja. Kyllä vesi vaan voi painaa. Piti ostaa myös banaaneja aamuisia smoothieita varten. Nykyisin on jäänyt puurot aamuisin vähemmälle, kun tullee heitettyä blenderiin banaania, mustikoita tai puolukoita, appelsiinimehua ja bulgarian jogurttia. Se on sen verran täyttävää että monasti pärjää pitkälle iltapäivään ihan kahvilla. Ja kun laittaa marjat suoraan pakkasesta niin nam. Mustikat loppuvatkin muutaman päivän päästä, sitten siirrytään puolukoihin. Ja jos hyvin käy saattaa tulla tyrniäkin pakkasen puolelle.

ENSI viikoksi on luvattu yhä lämmintä. Mukavaa. Saa edelleen kulkea shortseissa ja takiksikin riittää pelkkä kauluspaita. Vaikuttaa taas siltä että syyskuun loppuun ainakin päästään shortseilla. Ja pidemmällekin menen jos vaan lämpötilat pysyvät yli +5 asteen yläpuolella. Sen alapuolelle mennessä pitää harkita mitä jalkaansa laittaa. Olisihan siinä tietysti vielä välivaihe, lahkeet voisivat ulottua puolisääreen. Mutta toivotaan että lämmin jatkuu lokakuun loppuun.

EILEN illalla alkoi jostakin syystä väsyttämään hirmu aikaisin. Kymmenen uutisia katsellessa iski yllättäen väsy: haukotutti ja tuntui siltä että kohta on pakko mennä peiton alle. Ja niinhän mä teinkin. Katsoin uutiset ja sääennusteen ja siirryin punkkaan. Uni tuli yllättävän nopeasti ja tänä aamuna (häpeän myöntää) heräsin vasta klo 11 aikaan. Tulipahan otettua melkoiset torkut. Ehkä menneen viikon stressi aiheutti tuon väsymyksen. Nyt tuntuu siltä ettei tänään ehkä ihan niin aikaisin sentään. Jos puolen yön aikaan, niin siinä tulee unta tarpeeksi. Jaksaa sitten huomisen. ■