vh12.jpg

EILEN kävimme puolison kanssa ostamassa arkun ja sopimassa kuljetuksen krematorioon. Uurnaa emme ostaneet kun tarkoituksena oli ottaa siirtouurna tuhkien kuljetusta varten. Sovittiin että minä soittelen torstaina hautajaisiin liittyvistä järjestelyistä, kun puolison työvuoro on taas sellainen että ei oikein ehdi pitkiä puheluita soittelemaan.

EILISILTANA oli taas Teams-kokous, joka venähti parituntiseksi sen erään vänkyrän takia. Mutta kokouksen aikana porisi hernekeitto kypsäksi. Illalla ihmettelin kun kämppä tuntui pirun kylmältä, ei voinut kuvitellakaan että olisi paljain jaloin ollut. Tsekkasin olohuoneen patterin ja se oli ihan jääkylmä. Siispä torstaina soittoa huoltomiehelle.

TÄMÄ aamu alkoi puhelinrumballa. Piti soitella seurakuntaan sopiakseni siunauksen, päätimme että siunataan vain papin, suntion ja kanttorin läsnäollessa, kun puoliso olisi joutunut ottamaan ainakin osan päivästä vapaaksi, ja kun siunaustilaisuuteen ei kuitenkaan muita olisi tulossa kuin me kaksi, niin emme mene mekään.

ALUNPERIN kaavailtiin siirtouurnaa, mutta seurakunnasta kerrottiin että ne ovat melkeinpä koko ajan menossa. Kysyi kelpaisiko meille tuhkapussi tai pahvinen uurna. Päädyin valitsemaan valkoisen pahviuurnan, koska meidän on helpompi hävittää se polttamalla tuhkan sirottelun jälkeen. Sitten olikin sovittuna sekä siunauspäivä että itse krematointipäivä.

SOITTOKIERROS jatkui puhelulla vesialueiden hoitajalle. Sirottelulupahakemuksne jättäminen onnistui ihan puhelimitse. Päätös luvan myöntämisestä tehdään viranhaltijapäätöksenä, eli muutama viikko menee ennenkuin lupa tulee sähköpostiin. Tosin sillä ei kiirettä ole kun sirottelun teemme vasta ensi keväänä/kesänä.

SEURAAVA puhelu oli huoltomiehelle josko tulisi katsomaan olohuoneen patteria, ja voisin samalla kertaa käydä asunnollani hakemassa muutamia asiakirjakansioita. Huoltomies soitteli iltapäiävn puolella ovikelloa ja kertoi että asunnollani on ovi auki, hän vilkaisee patteria. Meikä tietty innosta soikeana paineli omalle asunnolle, ja hyvä että en perseelleni pudonnut: vessan lattia oli ummessa! Remontti oli alkanut, ihan aikuisten oikeasti!

EVAKKOASUNNOLLE palattuani huoltomies kertoi että patterin termostaatti oli ollut jumissa ja siksi ei vesi kiertänyt, ja varmuuden vuoksi ilmasikin patterin. Johan alkoi heti vesi kiertämään ja patteri lämpiämään. Mutta hyvät uutiset eivät siihen loppuneet: kertoi että muistaa jossakin nähneensä, että asuntoni remontin tulee olla valmis 21.12., eli siihen jää muutama päivä aikaa muuttaa ja laittaa koti kuntoon ennen joulua! Kylläpä päivä kirkastui – noin kuvaannollisesti, ulkona on plussan puolella ja sataa vettä.

NYT on ihan toisenlaiset fiilikset, tietää että pääsee vielä tämän vuoden puolella omaan kotiin. Jos aikataulu pitää paikkansa, niin 126 päivää vietettiin evakkoasunnossa, sen p*skan remonttifirman takia. ■