katu.jpg

EIPÄ ollut eilen enää tietoakaan sunnuntain leudosta kelistä, aamulla oli pakkasta -4 astetta. Eikä se siitä lauhtunut ollut kun töihin kävelin. Töissä olikin oikein tyypillinen maanantai: tavaralava oli saatu myymälään mutta ei tyhjennttyä. Ja sitä kun tyhjentelin niin vähän väliä piti olla neuvomassa ja auttamassa asiakkaita niin että en vahingossakaan saanut kovin pitkään tavaraa paikoilleen laittaa. Ja illalla vielä oli taas niitä asiakkaita jotka vitkuttelivat viimeiseen asti. Lopulta kuitenkin sain kaupan kiinni ja pääsin suuntaamaan kotia kohti. Sen verran kylmältä tuntui ja kävi ikävä viima, että porhalsin töistä kohti bussipysäkkiä enemmän kuin ripeästi, ja jäikin vielä kokonaiset kaksi minuuttia bussin tuloon. Mutta reippaasti sain siirtää jalkaa toisen eteen.

KOTONA kurkkasin lämpömittariin ja pakkasta olikin jo -8 astetta. Ja kun siihen päälle pureva tuuli, niin ilmankos tuntui melkoisen kylmältä. Kun olin saanut syötyä kaivoin Netflixistä elokuvan joka esittelytekstin perusteella vaikutti katsomisen arvoiselta, mutta kuten jo eilen kirjoitin, se oli kaikkea muuta. Elokuvan jälkeen en jaksanut enää muuta kuin painua kirjan kanssa punkkaan ja sitä kautta unten maille.

TÄNÄ aamuna aurinko paisteli siniseltä taivaalta ja pakkaslukemia olikin mukavat -9 astetta. Kieltämättä hieman houkutti lähteä bussilla töihin, mutta kun toisaalta siitä kun edellisen kerran olin aurinkoa nähnyt, niin kyllä se aurinkoisessa kelissä kävely vain vei voiton. Ei se kyllä vielä lämmittänyt mutta mukava oli silti päästä nauttimaan auringosta.

TÄNÄÄN olikin taas vaihteeksi päivä jolloin ehdin tekemään kaiken ihan ajallaan. Sain oman osaston loppusilauksen tehtyä niin että se on nyt valmiina yhdeltä kolmannekselta. Toinen kolmannes on kaikkein vaikein kun en vielä ole keksinyt kunnollista ratkaisua siihen, joten se saa odottaa kunnes ratkaisu keksitään. Pari hassua asiakasta oli tänäänkin tiukasti sulkemisaikaan asti, mutta kun ennen sitä sain tehtyä muut valmistelevat toimet, niin ihan ajoissa pääsin lähtemään pois.

PAKKANEN oli iltaa kohti kiristynyt, -11 astetta. Raikasta oli kävellä. Kävellessä pähkäilin joko se talvi nyt on tullut ja jatkuuko pakkaset kuinka pitkään. Kotona vilkaisin ennustetta, ja huomiselle ja torstaille on vielä luvattu auringonpaistetta ja kymmenen asteen alapuolelle meneviä pakkasia, ja sitten viikonloppuna pitäisi taas lauhtua lähelle nollaa. Eli ennusteen mukaan talvi ei ainakaan vielä saisi voittoa. Mutta ehtiihän se, helmikuu tahtoo yleensä olla kylmin kuukausi.

ILLALLA sapuskan jälkeen katsoin muutaman jakson seuraamaani sarjaa, ja kohta pitää kömpiä taas lukemaan. Pitää saada kirja loppuun kun torstaina on eräpäivä ja ajattelin palauttaa sen samalla reissulla kun puolison kanssa käydään kahvilla. Molemmille sattui torstai vapaapäiväksi, mulla on viikonloppu vapaa mutta puolisolla ei, eli nautitaan sitten näistä yksittäisistä vapaapäivistä.

NYT peiton alle niin päästään aamulla katsomaan millaisissa pakkaslukemissa päästään töihin lähtemään. ■