helpdesk.jpg

AAMULLA, kumma kyllä, lämpömittari oli vain hitusen nollan alapuolella. Ja taas oli niin sumuista että hyvä kun näki mihin käveli :)

PÄIVÄN työnä oli tarkoitus saada se viimeisin kirja taitettua kokonaan. Mutta ei tosiaankaan mennyt niin kuin kaavailin. Ensimmäinen puhelu koski Windowsia, Chromea ja kadonnutta nettiyhteyttä. Kuulemma Chrome ilmoittaa aina käynnistettäessä, että käyttöjärjestelmää ei enää tueta. Ilmankos jos kone pyörii Vistalla. Kerroin että kai sen jotenkuten saisi ainakin Seiskaan päivitettyä, mutta se ei ole ilmaista. Ja nettikin oli kadoksissa. Perheen nuoriso oli jo pariinkin kertaan napsauttanut modeemista sähköt pois ja takaisin pääle, mutta ei kuulemma auttanut. Käskin laittaa sähköt pois ja odottamaan ainakin viisi minuuttia, ellei kauemminkin, ennenkuin laittaa sähköt päälle. Ja kerroin että jossakin vaiheessa uuden koneen hankkiminen tulee joka tapauksessa ajankohtaiseksi, jo pelkästään tietoturvasyistä, mutta myös siksi että ohjelmia ei saa enää päivitettyä. En tiedä saivatko nettiyhteyden pelaamaan, kun ainakaan eivät enää uudelleen soittaneet.

TAKAISIN kirjan kimppuun. Ja seuraava puhelu. "Joko saan laittaa ilmoituksen?" Oli tullut päivitys nettisivuille, mutta en hetkeen ollut vilkaissut postejani, joten en sitä ollut ehtinyt tehdä. Lupasin että 15 minuutin kuluttua on sivuille tehty päivitykset. Tein kirjaan keskenräisen osion loppuun ja sitten päivitysten kimppuun. Aika hyvin arvioin ajankäytön, sillä juuri 15 minuutin kuluttua saatoin soittaa ja kertoa että siellä on. Pyysin samalla lähettämään pari vanhempaa dokumenttia, jotka eivät olleet minulle asti kulkeutuneet.

KIRJA kutsui taas. Jonkin aikaa sain sitä tehdä kunnes tuli seuraava ongelma: eräs henkilö halusi tietää/varmistaa, miten Facebookissa ne kilpailut/arvonnat saa järjestää? Siihen oli onneksi helppo vastata joten siinä ei kauaa nokka tuhissut. Sitten sainkin jatkaa rauhassa vähän pidempään, kun tuli taas pyyntö: uusia tunnuksia, ja asap. EI auttanut muuta kuin keskeyttää kirjan taitto ja tehdä tunnukset, ilmoittaa ne eteenpäin ja laittaa ne vielä palvelimellekin niin pääsevät käsiksi suojattuihin tiedostoihin.

LOPPUILTAPÄIVÄN sain tehdä rauhassa kirjaa, ja sain kaiken aineiston laitettua. Sivuja tosin tuli 5 enemmän kuin alkuperäinen suunnitelma oli. Tein eilisen pohjalta kannen, ja laitoin koko paketin menemään nähtäväksi. Ei mennyt kauaa kun tuli kuittaus viestin saamisesta.

ILLALLA ajattelin rentoutua kaikessa rauhassa lukemalla, mutta #%¤!"/(=?%#! kirjan tekijä soitteli vielä kello 21 aikaan (ja periaatteessa klo 16 jälkeen en mielelläni enää näihin vastaile), että miten hän nyt merkitsee korjaukset? Vaikka olinkin laittanut ohjeen viestini mukaan. No, selitin asian uudelleen. Meni tovi ja tuli puhelu samalta henkilöltä, Oli kuulemma tehnyt korjauksia, ja halusi lähettää tekstitiedoston mulle. EI kuulemma löytynyt koneelta, vaikka tallennettu oli. MIssähän se voisi olla? Yritin selittää että katsoo Wordin dokumenttihistoriasta, siinä se viimeksi käsitelty on ensimmäisenä. No hänpä katsoo. Ja mä palasin kirjan pariin. Ja kohta soi taas puhelin, ja sama henkillö: "Kun mä klikkaan sitä hiirellä niin mitään ei tapahdu". Teki mieli sanoa että mä kun en kotoa käsin pysty näkemään mitä sä teet. Onneksi taustalta kuului kuitenkin emännyyden ääni, joka käski lopettaa tältä illalta. Täytyy vaan toivoa ettei huomenissa ihan heti aamulla jatku tämän asian selvittely.

HUOMENNA tai lauantaina voisin käväistä Kontissa viemässä yhden kuvia sisältävän romppusetin ja siihen kuuluvat kaksi, yli 1000-sivuista kirjaa (jokaikinen kuva on esitelty pienoiskoossa kirjoissa). Löytyi vielä arkistosta moinen. En edes muista milloin olisin viimeksi niitä tarvinnut. Jollekulle niistä voi olla vielä hyötyä.

SEN verran on väsy olo että taidan mennä punkkaan kirjan kanssa enkä etsiä enää mitään elokuvaa katsottavaksi. Pitää jotakin viikonlopullekin jättää. ■