aamukaste.jpg

MENIKIN eilisiltana pidempään kun Win10:n päivityspaketti asentui. Kävin jo netissä katsomassa löytyisikö jotain leffaa katsottavaksi. Yksi oli, mutta olisi pitänyt maksaa 17 euroa (!) siitä ilosta että voisi katsella saman leffan vaikka 100 kertaa uudelleen. EI tosiaan napannut. Valitettavasti ei löytynyt vielä muista vuokraamoista joten piti keksiä jotain muuta. Kaivoin sitten hyllystä Bottomin ja ehdin katsoa sellaiset puolitoista tuntia kunnes päivitys oli asentunut. Jätin tälle illalle loput, eli sellaiset puolitoista tuntia.

AAMULLA isokin kone ilmoitti että vielä olisi päivityksiä saatavilla. Eipä siellä ollut kuin yksi mutta annoin asentua, niin on edes kutakuinkin ajantasalla tämäkin kone. Pitäisi kai saattaa ajantasalle myös taitto-ohjelma - lopultakin - kun kerran sen firman piikkiin saa ostaa. Olisiko sitä niin noheva että ensi viikolla sen jo ostaisi/tilaisi?

PÄIVÄN päätteeksi ajattelin lähteä katsastamaan uusia lenkkareita, mutta siinä lähtöä tehdessä alkoi yllättäen sataa. Muutoin oli koko päivän aurinkoista eikä sateesta tietoakaan. EI huvittanut tällä kertaa lähteä kastumaan, joten käyn huomenissa katselemassa. Ja voisin uteliaisuuttani aloittaa Anttilan alennusmyynnistä, onko siellä mitään ja millaisin alennuksin?

jakkara.jpg

TULEE tuolla Suomi24:ssä käytyä lueskelemassa eri palstojen höpinöitä. Kyllä on viime päivinä saanut melkeinpä nauraa, kun kun eräs Suomi24:n vakiokirjoittaja, välillä ihan ufoja neuvojaan tyrkyttänyt taneli, M-Kar, on laukonut viisaudessaan vaikka mitä.

   Ei ole. Havaintojen perusteella Windowsia tubutetaan ja tubuttimista puhutaan vain Windowsin
   yhteydessä joten Tubutin liittyy vain Windowsin käyttäjiin.

HEEBO jaksaa jankuttaa että tubutin liittyisi jollakin tapaa Windowsiin, vaikka se tuleekin Ubuntusta. Ja aina siinä vaiheessa kun M-Kar huomaa jäävänsä väittelyssä tappiolle, on aika vetää esiin M-Karin jo vakioksi muodostunut mantra:

   Te ootte hölmöjä.
   Teillä on vanhoja romuja.
   Te käytätte paskoja ja vääriä ohjelmia.

   M-Kar

jakari2.jpg


SIITÄ toisesta kirjasta joka ilmestyy (jos ilmestyy) vasta ensi vuoden loppupuolella, tuli päivällä äkkiä mieleen millainen voisi olla sen ulkoasu. Pitihän siitä heti tehdä karkea luonnos, ettei ajatus katoa. Toimittaja selvittelee lähipäivinä teikijänoikeuskysymyksiä, ja sen jälkeen sitten voidaan alkaa suunnitella millä tavalla itse taitto tehdään. Tosin jos nyt vaikka tammikuussa tulee aineisto, niin sitten on mahdollista tehdä taitto ihan kirjoittamallakin, materiaali kun ei ole parasta mahdollista. Mutta tämä on vielä niin kaukana että ei kannata murehtia.

NYT sukelletaan taas Bottomin pariin ja sitten huovan alle että jaksaa huomenna shoppailla. Tänä aamuna oli eka kerta pitkään aikaan kun otin lämpimän suihkun, tähän asti on menty viileällä ja joskus melkein kylmällä suihkulla aamuisin. Nyt kuitenkin yöt ovat sen verran viileät että kämppä on aamuisin kohtuu raikas, joten lämminkin suihku menee. ■