moon.jpg

TÄNÄ aamuna olikin raikasta. Pakkaslukemat olivat melkein -15 astetta. Ei se silti kylmältä tuntunu kun se oli kuivaa pakkasta. Jos olisikin ollut kosteutta kunnolla ilmassa niin olisi ollut melkoisen epämiellyttävää.

TÄNÄÄN oli myös viimeinen työpäivä ennen joulua. Takaisin sitten joulun jälkeen vuodenvaihteen myyntiin. Tai jo muutamaa päivää ennen vuoden vaihtumista. Kyllä tässä tulee ihan tarpeeksi vapaapäiviä ennen sitä. Jotensakin nyt kun on melkein pari kuukautta seissyt kassalla niin useamman päivän vapaat tuntuvat melkeinpä ahdistavilta. Mutta kai nekin kestää.

TÄNÄÄN tauolla ehdin jopa näkemään auringon. Tai ei se kunnolla päässyt paistamaan vaan kurkki pilvien takaa mutta kyllä se edelleen näyttää olevan olemassa. Sen verran hämärää oli että kuukin näkyi melkein koko päivän ja kotiin tullessa kolmen aikaan se möllötti taas ihan kirkkaana taivaalla.

JOULUN viettoon lähtimisen aikataulukin on sitten selvillä. Joskus myöhemmin sunnuntai-iltapäivällä lähden liikkeelle ja palaan varmaan Tapaninpäivän jälkeisenä aamuna kotiin. Siinä on kaikenlaista ohjelmaa jo sille päivälle kalenteriin sovitettuna.Perjantaiaamuna taas töihin ja myös viikonloppuna eli arkeen pääsee käsiksi nopeasti. Sunnuntai ennen vuodenvaihdetta on vapaa mutta maanantai taas töissä. Kovin suuresti ei siis uutta vuotta juhlita.

TÄNÄ iltana voikin rauhassa katsastaa jotain Netflixistä, kun aamulla ei tarvitse niin aikaisin herätä. Huomisaamuna mattojen tamppaus ja sitten ne saavat jäädä ulos tuulettumaan kun lähden kauppaan ja toiseenkin, ja iltapäivän puolella siivous. Onpahan jouluna puhdasta. ■