home.jpg

KOTONA ja arjessa ollaan taas. Vaikka onkin mukava olla pois kotinurkilta jonkin aikaa, on aina mukava tulla kotiin.

MATKA alkoi hyvin: VR oli ajoissa ja lähti ajallaan. Ainoa miinus tuli siitä, että vaunu johon olin paikan ostanut, oli vaihtunut enkä saanutkaan paikkaa jonka olin valinnut. Kun matka-aikaa ei ollut kuin tunti, vietin sen ravintolavaunussa siemaillen peri oluttuopposta. Sen ajan jaksoi seistäkin. Vaihtoyhteydessä sentään onneksi oli sellainen vaunu josta olin paikan ostanut, joten vaihteeksi pääsin istumaankin ja rauhassa, Mulla oli nimittäin paikka työskentelyhytissä eikä sinne onneksi tullut ketään muuta, hytti kun oli kahdelle hengelle.

TAMPEREELLA poikkeuksellisesti on poikennutkaan AlePubiin matkalla hotelliin, kun piti käydä tekemässä ostoksia ennenkuin kirjauduin sisään. Respassa ei ollut ruuhkaa, ja huonekin oli mukavasti korkeammissa kerroksissa, joten näki maisemiakin huoneesta. Sattumoisin kuulin sisäänkirjautuessa mihin aikaan ilotulitus järjestetään, joten ei tarvinnut erikseen kysyä. Kävin syömässä hyvissä ajoin ennen ilotulitusta joka alkoi 21.50 Ratinan suvannon rannassa. Oli sinne kerääntynyt porukkaa katsomaan sitä. Kävelytiet ja ranta oli täynnä ihmisiä. Ja kun ilotulitus oli ohi, alkoivat ihmiset jonottamaan ravintoloihin. Tarkenihan siellä jonottaa kun pakkasta ei ollut kuin muutama aste. Itse päätin kuitenkin jättää lauantailta kapakassa istumisen, vaikka hotellin asukkaana olisinkin helposti ravintolaan päässyt. Siirryin huoneeseen huilimaan ja katsomaan uuden vuoden juhlaa telkkarista.

SUNNUNTAINA alkoi keli hiukan kylmetä ja lunta sataa. Nyt kun kaupat saavat olla vapaasti, niin harvempi liike oli auki kuitenkaan. Löytyi niitä muutamia, kapakat tietysti olivat auki. Sen verran oli ilkeä tuuli ja lunta ilmassa, että pysyttelin Koskikeskuksessa likimain koko päivän. Illalla ei ollutkaan jonoja kapakoihin eikä ravintoloihin, vaan sai aivan rauhassa valita ravintolan ja siellä pöydän jossa syödä. Lumisade jatkui maanantainakin ja ilma kylmeni pikku hiljaa. Onneksi oli kuitenkin arki että saattoi liikkua kaupungilla ja käväistä liikkeissä. Kaavailin Vapriikissa käyntiä viikolla, Pelimuseo avattiin siellä torstaina. Tulin kuitenkin siihen tulokseen että lienee kävijöitä tungokseen asti, joten jätän siellä käynnin keväälle. Alustavasti olen kaavaillut Tampereen matkaa kevätpuolelle tätä vuotta. Päivät kuluivat kaupungilla ja vakiopubeissa istuen. Kieltämättä tuli tavattua monenlaista kulkijaa. Lähtöä edeltävänä päivänä kysyin respasta mahdollisuutta myöhästyttää huoneen luovutusta, ja kun kahden tunnin lisäaika maksoi vain 10 euroa niin tottakai mä otin sen. Ei tarvinnut haahuilla kaupungilla montaa tuntia. Varsinkin kun talvi tuli sitten Tampereellekin. Ei se -20 asteen pakkaskeli oikein houkutellut ulkona paljon olemaan, varsinkin kun mulla oli hieman pienempiin lukemiin sopiva takki päälläni. Vaan äkkiähän tuo taas loppuviikolla lauhtui, sellaisiin lukemiin joista mäkin pidän. Sunnuntai-iltana kotona, eikä edes juuri muuta kuin mainoksia oven takana.

TÄMÄ päiväå menikin sähköpostia siivotessa ja viesteihin vastatessa. Kyllä mä tsekkasin postit pari kertaa päivässä matkankin aikana mutta mitään tulipalokiireellistä ei onneksi ollut. Muutama päivitys piti tehdä heti aamulla, niitä kun en voinut tehdä ennen lomalle lähtöä. Niissä ei suuremmin aikaa kulunut. Yksi mainos sentään piti saada tämän päivän nimissä valmiiksi, mutta kun oli tekstit valmiina niin olihan sekin iltapäivällä valmis.

MATKAN aikana vasen peukalovarvas kipeytyi jostain syystä, vaikka en edes sitä mihinkään lyönytkään. Sen verran on turvoksissa ja ilmeisesti ihonalaista verenvuotoa (ainakin iho on mustana alapuolelta) että pitää mennä tk:ssa käymään. Käynti pitää jättää kuitenkin torstaille, kun huomenna ja keskiviikkona on päästävä kävelemään. Tiedä kuinka sitä innostuvat sorkkimaan. Keskiviikkona kun on vuoden kokouskauden avaus ja siellä on oltava paikalla. Loppuviikolla ei haittaa vaikka kävely olisikin hankalampaa kun kaikki voi hoitaa kotoakin. Ja pitäisihän mun tuota vanhaa vaivaakin ilmeisesti käydä näyttämässä jossakin vaiheessa. Todennäköisesti sen kanssa joudutaan leikkausveitsen alle. Mutta parannellaan varvas ensin ja sitten vasta seuraava ongelma. 

KIRJALIJA jonka omakustanne valmistui ennen joulua, soitteli jo torstaina että olenko kotona. Saapa nähdä soittaako huomenna kun sanoin olevani varmasti tiistaista alkaen tavoitettavissa. En kyllä ymmärrä mitä asiaa hänellä olisi, ellei sitten lisäpainoksen ottamista kirjastaan. En mä jaksa nyt jaaritella joutavia kun muutakin tekemistä on mutta kuinka osaisin sanoa sen hänelle nätisti?

NYT kun kroppa on vielä loma-ajassa niin piti katsoa joku leffa. Tällä kertaa valinnaksi osui Nerve.

nerve.jpg

Lukiota käyvä Vee saa tarpeekseen turvallisesta elämästään ja päättää räväyttää. Ystävien painostuksesta hän päätyy osallistumaan suosittuun Nerve-nimiseen nettipeliin yhden haasteen ajaksi - luvassahan on vain harmitonta hauskanpitoa. Veen pariksi osuu salaperäinen muukalainen ja hän jää yhä pahemmin koukkuun adrenaliinitäyteisen kisan jännitykseen. Pian peli saa pahaenteisen käänteen ja alkaa muuttua yhä vaarallisemmaksi.

ALKOI lupaavasti ja lässähti puolivälissä. Eikä mikään paras katselukokemus. Kertakatselu riittää, toiste en aikaani aio tuohon tuhlata. Huomenna, jos tuntuu siltä että vielä on leffa katsottava, niin  Under the Shadow on valintani. Sitä on mulle kehuttu leffan katsoneiden kavereiden taholta. Toinen vaihtoehtoehto on The Green Inferno. Molemmat löytyy Netflixistä joten ei tarvitse erikseen etsiä. ■