xmasexit.jpg

JOULUAATTONA oli mukava lähteä liikkeelle kun pikkasen oltiin plussan puolella. Keskustaan siirryin kävellen ja siitä kaupassakäynnin jälkeen bussilla kohti puolison asuntoa. Siellä odotti muutama lahja paketointia, ja sain ne juuri paketoitua kun puoliso tuli töistä. Pari tuntia ehdittiin siinä olla kun tuli aika lähteä siskonsa luokse.

SIINÄ kävellessä muisteltiin kuinka eräänä jouluna oli pakko mennä ja palata siskoltansa taksilla, kun oli niin julmettu pakkanen. Siskollansa pöytä notkui taas jouluruokia, piti syödä vain vähän jokaista että suurin piirtein kaikkia tuli edes maistettua. Kun olimme viipyneet siellä aikamme oli aika tallustella takaisin puolisolle päin. Siskonsa tarjoutui maksamaan taksin mutta kun oli niin lauha keli niin mielellämme kävelimme.

OMA joulun viettomme jatkui sitten Netflixin parissa. Katsottiin puolet Lost in Spacen uuden tuotantokauden jaksoista ennenkuin painuttiin nukkumaan. Joulupäivänä jatkettiin sarjan katsomista, kiepahdettiin kaupassa hakemassa kirsikoita ja joulusuklaata. Kirsikoita tarvittiin luumurahkan sekaan. Jatkettiin sarjan katsomista ja laitettiin lihakimpale uuniin. Se kun oli paistunut pääsivät laatikot uuniin lämpiämään. Vaikka yritettiinkin tehdä pienimuotoinen joulu ruuan suhteen niin kyllä sitä vaan taas oli. Ruokailun jälkeen katsottiin toista sarjaa ennenkuin painuttiin nukkumaan.

TÄNÄÄN jatkettiin eilen aloitetun sarjan katsomista, ja alkuillasta puoliso pakkasi mulle jouluruokia mukaan. Lähdin tulemaan kotiin mahdollisimman myöhäisellä bussilla, kuitenkin niin että ehdin poiketa kaupassa vielä ennenkuin jatkoin matkaa. Piti käydä hakemassa huomiselle työpäivälle evästä ja kahvimaitoa. Lämpötilakin oli vaihteeksi laskenut pakkaselle parin asteen verran (ja nyt siellä on jo melkein -4 astetta).

EIPÄ tässä illalla kovin kummoisia enää tullut tehtyä, sen verran myöhään tulin kuitenkin kotiin. Huomenna alkaa arki sekä mulla että puolisolla ja molemmilla vielä iltavuoro. Mulla onkin vapaa viikonloppu, ja pitää siivota kun puoliso tulee tänne uutta vuotta vastaanottamaan. Viime vuonna puoliso taisi ollakin iltavuorossa uutta vuotta vastaan joten silloin ei juhlittu lainkaan. Nyt onneksi voidaan korjata tilanne. ■