appea.jpg

Löytyihän sieltä eilisillaksi katsottavaa, The Appearing. Elokuva oli kyllä todella hidastempoinen riivaus/manuas-sarjan leffa, ja alussa olin ihan ufona mitä tarinassa oikein on tapahtumassa. Kyllä tarina sitten pikkuhiljaa alkoi valjeta. Tosin oli leffa, jota en elokuvateatteriin olisi mennyt katsomaan. Mulla on tietyt kriteerit joiden perusteella menen leffaan, ja esimerkiksi pääosin kaikki kotimaiset elokuvat (kuten esim. ylihehkutetut Luokkakokous tai Napapiirin sankarit) kierrän kaukaa, enkä edes vuokraa niitä. Yleensä jo pelkän juonenkuvauksen ja trailerin perusteella saa melko selvän kuvan siitä, että heitän rahani hukkaan jos menen katsomaan em. kaltaisia elokuvia. Poikkeuksen tekee Järven tarina jonka voisin mennä katsomaan.

Alustavasti voisin mennä leffateatteriin katsomaan seuraavat elokuvat: The Boy, London Has Fallen, Batman v Superman: Dawn of Justice, The 5th Wave, Gods of Egypt ja ehdottomasti viimeinen Resident Evil. Noita yritysleffalippuja kun on 7 kpl ilmoitustaululla niin sen kun vaan ostaa verkossa lipun ja varaa mieleisen paikan. 

 

lumi.jpg

 

Aamulla ei tarvinnutkaan herätyskelloa, kun alakerran asunnon remontoijat aloittivat ihan ajoissa. Taitaakin olla koko kämppä remontissa eikä vain kylppäri. Ei kuitenkaan ole kuulunut mitään että mun vessan lattia vuotaisi, joten säikähdyksellä päästiin.Yöllä olikin satanut lisää lunta ja aamullakin vielä muutama hiutale leijaili ilmassa. Nilkkoja myöten sai kahlata.

Otin sitten päivällä käsittelyyn eilen tulleet lisäykset kirjaan. Suuntaa-antavaa ohjeistusta tuli oli, mihin kohtaan suurin piirtein voisi tekstinpätkät lisätä, mutta onneksi oli ja on vapaus katsoa niille parempi paikka jos siltä tuntuu. Niinpä sijoittelin ne kuitenkin tarinaan paremmin kronologisesti sopiviksi. Tottakai koko taitto piti käydä ensimmäisestä sivusta alkaen läpi, kun teksti juoksi melkoisesti mutta nyt se on taas (toistaiseksi) kohdillaan. Seuraavaksi pitäisi tehdä sukupuun kaavio tai kuva, sitä ehdin jo hiukan aloitella. Kunhan saan sen laitettua kirjan sivuille, niin voin alkaa nostelemaan kuvia paikoilleen. Tosin ne pitää kaikki vielä käsitellä, sillä enhän mä tiennyt skannatessa minkä kokoisina ne sivuille päätyvät, joten ne kaikki ovat ihan raakadataa vielä.

Päivän mittaan olivat aura-autot käyneet puhdistamassa pyöräteitä, ja paikka paikoin oli pirun liukasta, kun iltapäivällä kääntyi plussalle ja lumi oli tiukkaan pakkautunutta ja tasaista. Pari kertaa horjahdin mutta onneksi en kaatunut. Kotimatka kävi Lidlin kautta, piti näet tankata Saskiaa. Hetkeä ennen muistin varsinaisen syyn miksi Lidliin menin, vessaan piti ostaa paperia. Onneksi ei tarvinnut lähteä sitä enää toisesta kaupasta hakemaan.

Illalla pitäisi hieman lueskella kurssikirjan tapaista opusta. Enpä taida jaksaa etsiä leffoja katsottavaksi. Eilen piti katsoa kauhukomedia, mutta kun selailin muitakin elokuvia, niin sepä katosikin eikä sen nimikään jäänyt mieleen, piti sitten katsoa tuo jo alussa mainitsemani The Appearing. Torstaiaamuna on verkkoseminaari 9 - 10, joten pitää keittää varuiksi kahvia hieman enemmän sinä aamuna. ■