Illalla on lopultakin odotettu kolmikantakeskustelu. Hetki sitten olin puhelimessa eilisillan keskustelijan kanssa, ja puolessa tunnissa oli homma ollut paketissa: valmistuminen oli vahvistettu. Edellisellä työkaverilla meni reilusti yli tunti siellä, mutta saattaa johtua siitä että kyseessä oli vielä niin nuori ihminen, että asioita piti käydä perinpohjaisesti läpi. Selviäisinköhän mä vartilla?

Eilisiltana sain työ- ja koulutodistukset lopultakin kronologiseen järjestykseen. Niitä kun ei ole kovin usein tarvinnut, niin ovat olleet vain nätisti pinossa kaapin hyllyllä. Portfolio-kansiota katselin, mutta se vaatisi niin paljon päivitystä, että sitä en ota mukaan. Eikä sitä todennäköisesti edes tultaisi kyselemään. Heinäkuussa voisin ottaa urakaksi päivittää kansion. Kevätsiivouksessa piti jo heittää pois materiaalia, kun alkoi olla siihen malliin kirjoja ja kansia, että ei tiennyt mihin niitä olisi laittanut. Miltähän se näyttäisi, jos johonkin haastatteluun raahaisin mukanani puolitoista hyllymetriä kirjoja, joiden tekemiseen olen osallistunut? Onhan mulla kaikista olemassa sähköisessä muodossa aineistot, joten sieltä saa helposti kaivettua esille tarvittavat, jos joskus sellainen hetki koittaa.

Eilen lähti risteilykutsut postiin. Annoin kirjapainolle vapaat kädet kutsun paperin valintaan ("kunhan näyttää arvokkaalta") ja kylläpä oli onnistunut paperivalinta painon puolelta. Ammatti-ihmiset osaa. Ensi kerralla osaankin pyytää suoraan samaa paperia.

Ulkona on edelleen harmaata ja välillä tulee vettä. Saapa nähdä, näkeekö tällä loman pätkällä lainkaan aurinkoa. Tottakai se ilmestyy heti kun on aika palata töihin... ja sitten taas tietysti sataa kun seuraava lomanpätkä alkaa.

VR yllätti aamulla iloisesti, oli todella edukkaat junaliput saatavilla. Taidankin viipyä Oulussa pari yötä, niin ei tarvitse kiirehtiä heti junaan haastattelun jälkeen. Hotellihuone pitää varata tämän päivän aikana niin ei jää sekään viime tippaan.

(Otsikon lainaus Muskan biisistä)