juttu.jpg

Tänään sitten pähkäilin kasaan kolme kansiehdotusta. Kaksi tulleiden kuvien pohjalta ja yhden ihan toisenlaisen. Saapa nähdä kelpaako mikään, ja oliko fontti sellaista mitä hän halusi. Jos saan vastauksen huomenna, voisin perjantaina käydä kirjapainossa. On nimittäin uusi paino (tai tiedänhän mä sen, mutta en ole aiemmin siellä teettänyt mitään) asiakkaan päätettyä niin. 

Yhdestä isommasta kirjasta tuli painotarjous tänään ja laitoin sen eteenpäin tekijäryhmälle. Tällä viikolla pyrkivät - viimeisen viestinsä perusteella - tekemään päätöksen taitosta/taittajasta ja painopaikasta. Yhtenä vaihtoehtona näkivät että taittaisivat itse. Kun en tiedä keitä ryhmään kuuluu, on vaikea mennä sanomaan kuinka kirjapainokelpoista aineistoa saavat aikaan.

Mitään ei ole myöskään kuulunut edelleenkään siitä isommasta satsista. Käykö niinkuin vuoden lopulle suunnitellulle julkaisulle, että siitä ei tulekaan mitään mutta eivät viitsi ilmoittaa asiasta. Täytyy nyt odotella vielä vähän aikaa ja kysyä sitten missä mennään? On nimittäin tulossa yksi julkaisu jolle jo alustavasti lupasin taittoaikaa. Mutta saavat syyttää itseään jos eivät pysty ilmoitetun aikataulun puitteissa toimimaan.

Yhden kerran, jo vuosia sitten, kävi niin että erään projektin aikataulua jouduttiin aikaistamaan yli kuukaudella alkuperäisestä suunnitelmasta. Silloin olin koneella 16 tuntia päivässä viikon ajan, niin että saatiin aikataulu kurottua. Sen rupeaman jälkeen ei tehnyt mieli vähään aikaan olla koneella. Onneksi olin jäämässä lomalle heti sen jälkeen niin ehti rentoutumaan.

Mainoksia en ole vieläkään päässyt viimeistelemään kun aineisto ei ole tullut. Tällä viikolla ne piti saada liikenteeseen mutta saapa nähdä ehditäänkö? En mä jaksa enää kysellä niiden perään, toimittavat aineiston kun toimittavat. Kaipa itse tietävät paremmin omat aikataulunsa.

Lomasuunnitelmista näyttää ainakin toukokuun loma toteutuvan. Aikataulullisesti se sopii tuon erään luvatun julkaisun taittoon, laitan vedoksen sinne ja lähden viikoksi lomalle. Ehtivätpähän katsella opuksen kunnolla läpi. Toki mä lomalla puhelimella kerran päivässä tarkastan sähköpostit, mutta muuhun en repeä. Siitäkin on kokemusta, ja ihan joka kerta ei korvaus menetetystä ajasta ole ollut sitä mitä toivoin. 

Telkkarinaposteltavat eli puolukat alkavat näyttävän loppua. Pakkasessa ei taida olla enää kuin 3 - 4 litraa. Ja mä kun iltasella telkkaria katsellessa popsin niitä sellaiset 3 - 4 dl melkein joka ilta, joten ei niitä enää kovin moneksi illaksi riitä. Pitää keksiä jotakin muuta. On mulla edelleen karpaloita pakkasessa, mutta niistä on mukava tehdä hienompaa jälkiruokaa kun kun kutsuu jonkun syömään. Alustavasti olen kaavaillut että toukokuussa olisi erään kaverin kestitys vuorossa.

Päivä oli harmaa, mutta onneksi huomiselle luvattu kaatosade taitaa jäädä tulematta.


Päivän oksetus:

kauheat.jpg

Oheinen kuva taisi olla jjo eilen lehdessä, mutta kaikkeen ei kerralla taivu. Kertakaikkisen kamalat näköiset p*rseet noilla sisaruksilla. Iso p*rse, miehellä tai naisella, on aina yhtä vastenmielisen näköinen. Näyttää kammottavalta kun ahteri on lihotettu (?) hillittömiin mittoihin ja muu kroppa on heinänkorsi omenaan pistettynä. Tuskinpa Rubenskaan olisi tuollaisia halunnut maalata. ■