jaljetv.jpg

AAMULLA tuli lunta ja räntää siihen malliin että olisikohan enää sekaan sopinut? Päätin jäädä odottamaan kelin paranemista ja tehdä sillä aikaa joulukortit valmiiksi. Kun lähetän vain muutaman niin otin asiakseni tehdä jokaiselle oman personoidun kortin joka jollakin tapaa liittyy vastaanottajaan. Kun sain kortit viimeisteltyä niin käväisin saman tien lähettämässä ne Postin palvelussa, josko vaikka ehtivät perille ennen joulua.

SADE oli lähes tauonnut kun lähdin liikkeelle, hiukan lunta/räntää sateli mutta ei enää aamuiseen malliin. Piti aloittaa kierros kirjaston kautta ja palauttaa yksi kirja, jonka eräpäivä olisi huomenna. Eipähän tule turhaan sakkoja maksettavaksi. Sieltä matka jatkui kirjakauppaan kalenterin hankintaan. Vaikka mulla onkin sähköinen kalenteri niin paperinenkin on vielä käytössä, siitä kun näkee helpommin yhdellä vilkaisulla koko viikon menot, ja sitä on helpompi selata palavereissa aikatauluasioissa. Kirjakaupassa ei tarvinnut lähteä etsimään kun myykä tuli heti sisäänpäästyä kysymään mitä kaipailin ja haki nopeasti kaipaamani kalenterin päivityspakkauksen.

MATKA jatkui markettiin ostamaan tarpeita kokkausta varten. Vielä sisäänkävellessä oli ihan auki että mitä sitä kokkais. Muutamaa vaihtoehtoa punnittuani päädyin makkarakiusaukseen, sen valmistamisessa kun ei tarvitse ihmeitä tehdä. Ja tällä kertaa ihan valmiista pakastepussista perunat ja sipulit, ja  mehevyyttä antamaan mozzarella-raastetta. Sitten saatoinkin suunnata kotia kohti.

SÄHKÖPOSTISSA odotti ensi viikon kokoukseen aineistoa, mutta mulla on pitkästä aikaa iltavuoro silloin joten se täytyy jättää väliin. Voishan siellä olla joulukahvit vuoden viimeisen kokouksen kunniaksi, mutta töissäkin on joten ei sen meno sivu suun haittaa.

ODOTTAVALLA kannalla olen sen suhteen että ehtiikö sen  ikuisuuseepoksen painovedos tulla vielä ennen joulua. Sopivasti sattuen ehtisin itse vilkaista ja sitten antaa toimittajalle katsottavaksi, niin että jos vaikka saataisiin antaa painolupa vielä ennen vuodenvaihdetta. Sais sen sitten lopultakin ihan virallisesti valmiiksi.

PYYKIKIKONE pyörittää pyykkejä, ja kiusaus (chilillä ja paprikalla maustettuna) paistuu uunissa. Kerrankin ajoissa kaikki. Saa illan olla ihan rauhassa ja tuijotta telkkuakin keskeytyksittä, ja vaikka vähän pidempään kun huomenna odottaa iltavuoro.

ULKONA oli alkanut pakastaa, huomasin pihalla käydessä. Ja hiven luntakin oli ilmassa. Saapa nähdä millaista on huomenna töihin lähtiessä? ■