theather.jpg

AAMULLA olikin taivas enimmäkseen harmaassa pilviverhossa, ja lienee ollut yönkin kun mittari näytti yli viittä plusastetta jo aamulla. Päivällä välillä pilvipeite rakoili sen verran että puolenpäivän aikaan oli jo kymmenen astetta plussan puolella. Huomiselle on luvattu sadetta, mutta alkaisi vasta sen jälkeen kun olen jo liikkeelle päässyt. Ja sunnuntaille pahimmassa tapauksessa pakkasen puolelle. Saapa nähdä millainen vappusää on tulossa.

PÄIVÄN ensimmäinen tehtävä oli kiaivella niitä valokuvia sitä lehtijuttua varten. Helpostihan ne löytyi. Kaivelun tuloksena tosin tiedostoja oli 75 Mt, eli Welhon sähköposti ei takuuvarmasti sellaista pumpsia olisi vastaanottanut. Liekö edes postilaatikon tila riittänyt. Heitin kaikki kuva zip-pakettiin ja lykkäsin Dropboxiin ja sähköpostiin linkin. Olisin toki voinut käyttää WeTransfer-palvelua mutta kun soittelin toimittajalle oli vielä ulkomailla eikä tuolla WT-palvelussa taida tiedostot säilyä kuin 7 päivää. Se hyvä puoli siinä on että sieltä tulee sähköpostia kun vastaanottaja on käynyt lataamassa tiedoston.

IKUISUUSEEPOKSEEN tuli sähköpostissa yhden luvun korjauksia, ja torstaina tulee yksi korjattu luku plus paikat ainakin osalle niistä extrakuvista. Saa nyt nähdä onko ne sitten edes yhteen lukuun, vai ripoteltu sinne tänne. Ja onko niihin kuvatekstit? Ne kun taas toimittaa vielä työryhmän ulkopuolinen henkilö. Torstaina ollaan viisaampia. Huomenna varmaan teen sen yhden sähköpostiin tulleen luvun korjaukset, ovat lähinnä kirotusvireitä. Valitteli että kuvia taitaa puuttua mutta jos siihenkin vielä tulee niitä mysteerikuvia niin jää edelleen muutkin laittamatta.

KAUPASSA pakkasin reppuun pari kiloa perunoita, jauhelihaa ja neljä julmetun kokoista sipulia. Ja tämän päivän ruuaksi vielä eineksiä. Illemmalla sitten perunateatteriin, olihan se pikkusen askaretta kun kaikki perunat kuori ja viipaloi. Viipaloinnin olisin voinut hoitaa yleiskoneella, mutta tykkään tehdä sen veitsellä niin perunaviipaleista ei tule samanpaksuisia vaan niissä mukavasti vaihtelua. Tuolla se nyt muhii uunissa, perinteinen peruna-jauhelihalaatikko. On sitten huomenna mistä ottaa kun nälkä yllättää. Huomenna pitää muista ostaa kaurahiutaleita ja huuhteluainetta, kun tiistaina ajattelin pyöräyttää koneellisen pyykkiä. Keskiviikkona onkin taas vuorossa kokous illalla, eli ei sen jälkeen enää viitsi pyykkiä rutkuttaa. Ja kun laatikkoa on valmiina niin ei tarvitse ruuastakaan murehtia.

NYT laatikon kypsyessä sarjakuvan seuraavan sivun tausta ainakin valmiiksi. Ja sitten ehkä leffa. Eilen ei tullutkaan katsottua kun lukaisin yhden opuksen loppuun niin sain senkin pois käsistä tänään. ■