giphy.gif

Muistan kuinka aikanaan huomattavasti nuorempana naureskelin niille, jotka eivät täydenkuun aikaan saa nukuttua kunnolla. Nyt näin vanhemmiten on sama ongelma alkanut vaivaamaan. Viime yönä nukuin vajaat kolme tuntia, kun ei tahtonut uni tulla millään. Ja aamuaurinko huolehti herättämisestä. Ei mulla kyllä mitään ole sitä vastaan että aurinkoa on nyt nähnyt päivittäin. Ainoa pieni miinuspuoli asiassa on se, että päivällä sulattaa aina pyörätien laitamilta lunta ja yöllä vesi jäätyy siihen. Nyt tavallisesti käyttämäni pyörä/kävelytien pätkä muistuttaa luistinrataa, kun hiekoitushiekka on joutunut jään sulaessa sinne ihan pohjalle. Ja vielä kun on mennessä alamäkeä, niin mieluummin kierrän toista kautta, kun ei se matkaa eikä aikaa paljonkaan pidennä. 

Työrintamalla ennakoin jo tulevaa sen verran, että tein valmiiksi tunnukset huhtikuulle ja lähetin ne asiakkaalle. Ei tarvitse niitäkään pääsiäisenä/sen jälkeen alkaa miettimään. Mun osaltani pääsiäisen vietto supistuu siihen että perjantaina menen kaverilla käymään ja testataan se uusi grilli. Ja kun pääsiäiselsi on luvattu hyviä kelejä, saattaapa olla että meikäläisen löytää sieltä grillipaikalta istumasta. Varmaan pitää muutama juoma ottaa sinne, korkeintaan kuusi. 

Huomenna pitää käydä varmistamassa onko ensi viikolla palaveri, kun sellaisesta puolihuolimattomasti oli puhetta viime viikolla. Tosin voidaan pitää pienemmällä miehityksellä, joten hyvällä onnella sen saa pidettyä ihan päiväsaikaan. Jos se palaveri nyt on, niin se tarkoittaa sitä että melkoisen tiukalla aikataululla pitää saada materiaali aikaiseksi. En vielä ole edes alkanut miettiä, miltä mainokset voisivat näyttää. Yleensä mulle ideat tulevat yht'äkkiä, tai sitten niin että olen työstämässä jotakin ihan muuta kun hoksaan että samaa juttua voi soveltaen ja muokaten käyttää myös toisessakin jutussa.

Niinkuin eilen: tarvitsin tiettyä grafiikkaa jonka tiesin olevan tallessa. Aikani kaivelin ja löytyihän se vuoden 2009 tiedostoista. Silloin käyttämäni grafiikka pääsi ihan toiseen tarkoitukseen. Alkuperäisessä tarkoituksessaan se taisi palvella vuoteen 2011 asti ja silloinkin se oli osa isompaa kokonaisuutta. Hauskaa oli samalla sitä grafiikkaa etsiessä katsella, miten ovat asiat muuttuneet vuosien aikana. Vanhimmat tiedostot arkistolevyllä menevät varmaan parinkymmenen vuoden päähän. 

Tänään tuli mieleen, että ellen ihan väärässä ole, siitä taitaa näinä päivinä tulla vuosi kun näin Hänet viimeisen kerran. Silloinhan Hän työsopimuksensa päätymisen jälkeen keräsi omaisuutensa ja palasi kotipaikkakunnalleen. Jossakin vaiheessahan Hän sitten ilmoitti monitulkintaisella tekstiviestillä, että yhteydenpito ei kiinnosta. Lieneekö vielä siellä kotikaupungissaan, vai onko jo kulkeutunut jonnekin muualle? Ehkäpä polkumme vielä joskus sattuvat kohtaamaan, olisihan se mukava kuulla onko Hänellä kaikki kohdallaan ja elämä mallillaan. Kukapa tietää?

Päivällä tuli kutsu verkkokoulutukseen/seminaariin huhtikuussa. Neljä päivää kestäisi tuo koulutus, ja siihen vielä tehtävät päälle. Toisaalta kiinnostaa, eikä se ole kalliskaan, mutta toisaalta saattaa olla että on sen kirjapumpsin taitto meneillään siihen aikaan. Pitää katsoa tuleeko ensi viikolla tietoa projektin etenemisestä, vai uskallanko osallistua koulutukseen. ■