crocus.jpg

TORSTAINA lähdin jo aamupäivällä lomaselle. Olipa mukavaa tallustaa auringossa ja lämpimässä. Mitään sen ihmeempää ei torstaina tehty, katseltiin leffoja ja kokattiin. Mä poikkesin jo matkalla ostamaan makkaraa grilliä varten, niin tarvinnut sitäkään enää perjantaina miettiä eikä kiertää kaupan kautta.

PERJANTAINA lähdettiin puolen päivän aikaan liikkeelle. Ihan sokkona lähdettiin entiselle grillauspaikalle katsomaan josko siellä olisi se penkki vapautunut lumikinoksesta. Olihan se eli sinne jäätiin istumaan aurinkoon. Tietty oli istuinalustat mukana ettei tarvinnut ihan suoraan siihen penkille istua. Laitettiin grilli tulille ja otettiin aurinkoa. Kun grilli oli tekeytynyt niin makkarat tirisemään ja taas odottelemaan. Mutta kyllä siinä kelpasi odotella. Siinä istuksiessa tuli puhelu, olisi hiukka kiireinen pikkuhomma hoidettavaksi. Hän on nyt vielä reissun päällä mutta laitta lauantaina tiedot kun on kotona. Ehtisinkö mä tehdä käyttäjätunnukset lauantain aikana niin että hän saisi ne vielä eteenpäin ennenkuin lähtee sunnuntaina pidemmälle reissulle. Lupasin ehtiä tekemään mutta en uskaltanut luvata mihin aikaan. Lauantain aikana kuitenkin. Kun oltiin syöty makkarat niin jäätiin siihen vielä istuksimaan, kun aurinko lämmitti niin mukavasti eikä ollut kiirettä mihinkään. Illalla taas muutama elokuva. 

LAUANTAINA piti sitten taas ruveta harkitsemaan kotiinlähtöä. Ihan kamalaa kiirettä ei ollut kun kaupat ovat auki melkein yötä päivää, eli sunnuntaiaamun aamupalan saisin kyllä jostakin. Lähdettiinkin sitten siipan kanssa jo iltapäivällä liikkeelle, kun nettikirppiksen myyjä soitteli hänelle ja sopivat treffit Prismalle. Siinä se oli mun matkan varrella joten tultiin samaa matkaa siihen asti. Mä en viitsinyt Prismassa käydä ostoksilla kun lähempänä kotia on kauppa josta saan aamupalatarpeet. Kotiin päästyä sähköpostista tiedot tunnuksa varten, ja kun sain ne väsättyä laitoin heti eteenpäin. Illalla katsastin Age of Ultronin, kun en jaksanut elokuvia etsimään. Ennen sitä oli melkoinen ruljanssi kun piti siirtää kaikki sarjakuvan kaikki kuvat uudestaan sinne kuvanjakopalvelimelle. Oli viikolla vain ilmoitus että on häikkää ja kaikkiin sinne laitettuihn kuviin osoittavat linkit olivat nyt rikki. En silloin kun aloitin niitä laittamaan tajunnut tehdä käyttäjätunnusta, joten reilut 100 kuvaa uudelleen. Ja niitä kun piti vielä käsitellä ensin, tiputtaa resoa ja lätkiä satunnaisiin kuviin vesileima. Sain ne kuitenkin laitettua ja linkitettyä foorumille, joten nyt homma toimii taas. Uusia sivuja jossakin vaiheessa niin että päästään tarinassa eteenpäin.

TÄNÄÄN ei oikein innostanut kokkailla mitään sen ihmeempää joten päätin pärjätä tänään eineksillä. Kulutin useamman tunnin terassilla istuen, ja kun tuttuja tuli siihen istumaan niin menihän se aika rattoisasti. Hieman kummastelivat kun join vain kahvia ja alkoholinta olutta, mutta onhan tuossa mennyt jo useampi kuukausi ilman että olisin alkoholipitoisia juomia nauttinut.

PERJANTAINA oli tullut sähköpostia että toimittaja kaipailee valokuvia toukokuun lehdessä ilmestyvään juttuun. Onneksi osasi kertoa mitä kuvia kaipailee niin että voin huomenissa kaivella arkistolevyltä ne kuvat. Onneksi kaivatut kuvat on arkistoituna omaan kansioonsa niin että niiden etsiminen ei vie kauaa. Tai onhan siellä satoja kuvia mutta FastStonella olen sen kansion joskus indeksoinut eli ei tarvitse edes odottaa että saan kaikki pikkukuvat esiin.

TÄNÄÄN pitää sulkea sälekaihtimet että saa nukkua kellonsoittoon asti. Mutta ehkä joku leffa vielä. ■