block.jpg

Aamulla kummastelin kuin nettisivuilla näkyi mainoksia niin ettei sekaan tahtonut sopia. AdBlock väitti olevansa aktiivisena, mutta ei antanut lisätä uusia osoitteita estolistalle eikä näyttänyt estolistojakaan olevan käytössä ainuttakaan. Poistin käytöstä ja asensin uudelleen. Ei vaikutusta. Siispä AB pois ja tilalle uBlock. Toimii niinkuin pitääkin, vie vähemmän resursseja ja uusien blokattavien osoitteiden lisääminen on helppoa (vaikka ei toimikaan suoraan hiiren oikealla painikkella). Nyt kelpaa taas selata kuin e-deitit ja huijauskilpailut eivät hypi silmille.

Ongelman ratkettua oli siirtyä uuden julkaisun pariin.Helppoa oli teksti laittaa juoksemaan, mutta Word-dokumenttiin oli liitetty PowerPointilla tehtyjä kaavioita. Ja äkkiseltään vaikutti siltä että suoraan kuvankaappauksena olivat tekstin seassa. Luontoni kun ei pääsääntöisesti näissä anna periksi, niin tein kaikki kaaviot uudelleen suoraan taitto-ohjelmassa, niin ei tarvinnut niitä suttuisia kuvia julkaisuun laittaa. Menihän siinä tietysti tovi ja toinenkin, mutta se kannatti. Sain taiton tehtyä, ja nyt odottelen vain enää kansikuvaa niin homma alkaa olla paketissa. Laitoin itse tekstiosan jo tarkastettavaksi, ja kunhan kansi valmistuu (ja korjaukset tehdään) niin saan toimittaa painoaineiston eteenpäin laitettavaksi.

Kirjapainosta soittelivat, että ovat tehneet toista julkaisua koskien dummyn [valmiin painotuotteen paperimalli, joka on valmistettu tuotteeseen valitusta paperista. Sen koko vastaa tuotteen lopullista kokoa ja laajuutta.], ja tulisinko hakemaan sen tänään. Lupasin käydä huomenna noutamassa. Ehkäpä samalla selviää painatuskustannuksetkin. Pitää sopia tekijöiden kanssa ensi viikolle tapaaminen, niin näkevät mitä paino on ajatellut. Mullakaan ei ihan selvää kuvaa ole, mitä siellä on mietitty mutta huomennahan tuo selviää.

Taitaapa jäädä lauantaiaamulle pikkujoulurievun hankkiminen. Ja jos en ehdi/jaksa niin mennään sitten vanhoilla. Enhän mä siellä muutenkaan ole kuin vajaan 4 tuntia, joten ei sinne nyt hirveästi tarvitse panostaa. Leffaillassa sovittiin muutaman niin harvoin nähtävän ihmisen kanssa, että kokouksen jälkeen lähdettäisiin jonnekin iltaa istumaan. Nämä ihmiset kun osallistuvat vain kerran vuodessa kokoukseen, siihen kaikkein tärkeimpään. Mikäs siinä, voihan sitä syömisten jälkeen siirtyä jonnekin ottamaan muutaman oluen. Jos vanhat merkit paikkansa pitävät, niin pilkkuun asti siellä viihdytään. Tiedossa on nimittäin melkoisen levottomia juttuja, jotka eivät kyllä ulkopuoliselle aukene. ■