kukat.jpg

AAMULLA aurinko paistoi joten oli hyvä syy lähteä käymään kaupoilla. Olla siis ulkoilmassa ja samalla tehdä tarvittavia hankintoja. Vielä ei jalka anna kävellä niin pitkää matkaa, joten bussi kuljetti. Muuten kävely kyllä sujuu jollakin tapaa mutta alamäet ovat kaikkein pahimmat. Kauppakierroksen aloitin poikkeamalla apteekissa, sieltä ruokakauppaan ja lopuksi vielä sekatavarakauppaan ostamaan muutama kukkaruukku. Kun kaikki ostokset oli tehty, päätin jäädä vielä istumaan terassille kahvikupillisen ajaksi. Siinä katselin kuinka pilviä alkoi taas kertyä, ja hetken päästä tuli jonkin aikaa rakeita. Ei mitenkään suuressa mittakaavassa eikä kovin pitkään, mutta sen aikaa että ehti huomata. Tulkitsin sen merkiksi siitä, että olisi aika jatkaa matkaa kotiinpäin. 

KOTONA odottikin sitten sipulit, porkkanat, kaali ja muut tykötarpeet. Ei muuta kuin riisivesi kiehumaan, jauheliha ruskistumaan ja sipulin pilkkomiseen niin sai sen sitten lihan seuraksi pannuun. Porkkana raasteeksi ja kaalia silppuamaan. Mä kun en koskaan ole oppinut keittämään kaalia ennen laatikkoon laittoa, enkä aio opetellakaan. Kun kaikki ainekset olivat valmiita niin vielä lihalientä ja sitten laatikot pääsivätkin uuniin - ja mä tiskaamaan. Sitten olikin hyvää aikaa vaihtaa parille kukalle ruukku ja mullat. Vielä tuossa on 7 tai 8 jotka kaipaavat mullanvaihtoa, mutta tehdään kukka pari kerrallaan. Onneksi pari isompaa altakasteluruukkua löytyykin valmiina (olivat joskus Salen myymälässä ihan ulosheittohintaan joten olihan ne pakko ostaa). Huonekuusi ainakin saa toisen noista isoistra ruukuista, olisiko lyyrafiikus sitten toinen. Viikolla pitää sitten hakea vielä muutama kunhan katson että minkä kokoisia. Ja samalla voisin ostaa uuninpuhdistusainetta kun on jotakin tuonne pohjalle palanut.

RUOKAILUN jälkeen oli aika täyttää pesukone. Perinteinen lauantai-illan ohjelmanumero. Nyt ovat jo siirretty rumpuun kuivumaan ja pitää ottaa ne pois ennen yhdeksää. Pitää nimittäin katsoa Puhdistuksen yö: Anarkia, kun se on jäänyt katsomatta. Olenhan mä sen olemassaolon huomannut mutta ei ole koskaan tullut katsottua - syystä tai toisesta. Nyt kun se tulee töllöstä. Ja pitää laittaa hyvät iltakahvit ihan sen kunniaksi että on saanut taas enemmän tai vähemmän aikaiseksi. Ja ehkä sitten vielä joku leffa sen jälkeen. Huomenna pitääkin olla kakkosella 11.30 kun Doctor Who tulee taas. ■