cook.jpg

KAUPPAAN lähtiessä ei ollut vielä aivan selvää mitä mä tänään kokkaan, mutta kirkastuihan se ajatus siinä matkan varrella. Päätin tehdä kinkku-juusto-täytteisen lihamurekkeen, ja itse mureketaikinaan vielä mausteeksi sinihomejuustoa. Kaupassa sitten vain ainekset mureketta varten, tälle päivälle oli kotona jo valmiiksi ruoka. Kumma kyllä malttoi olla satamatta sen aikaa kun kaupungilla liikuin.

KOTONA sitten saman tien murekkeen tekoon, niin että ehtii jäähtyä kunnolla ennenkuin laitan kylmään. Tämä oli helppoa kokkausta kun ei tullut kuin yksi astia pestäväksi ja muutama leivinpaperi roskiin laitettavaksi. Pian olikin mureke uunissa ja sitten saatoin keskittyä koneen näpyttelyyn. Mitään kovin tähdellistä tehtävää ei ollut, ja toisaalta hyvä niin ettei jää mikään roikkumaan ensi viikon alkuun. Mureke pääsi alkuillasta jääkaappiin odottamaan huomista, jolloin vien sen mukanani. Ei tarvitse sitten tehdä muuta kuin muusi niin on ruoka valmiina. Salaatti tulee tällä kertaa valmiina.

ILLALLA alkoi ihan vaan vaihtelun vuoksi sataa. Katsastin sääennusteen ja aika viileää huomiselle on luvattu mutta sunnuntaina taas jo lämpimämpää. Nyt mittari näyttää hädin tuskin viittä lämpöastetta, on siinä ja siinä lähdenkö vielä shortseilla vai onko jo alistuttava ainakin viikonlopun ajaksi etsimään jotain pidempää koipien peitoksi. Jos jo maanantaista alkaen on taas kymmenen astetta tai enemmän, niin tietty shortseilla mennään, Ehkä mä tarkenen huomennakin.

MENEEKIN maanantain iltapäivän puolelle ennenkuin olen taas kotona. Pitää nyt ottaa kaikki irti tästä yhteisestä viikonlopusta, varsinkin jos ensi viikonloppuna pitää sitä yhtä kirjaa vääntää. EIkä tässä kyllä kauaa ole kun viikon loma on vuorossa. Lokakuun alkuun ollaan kaavailtu sitä, ja ehkä tulee käytyä Tampereella. Sitä pitä katsella tuonnempana. Mennään tämä viikonloppu ensin. ■