kuun.jpg

Aamulla taas melkein ensi töiksi matot tuulettumaan koko päiväksi. Päiväohjelmaan suunnittelin siivouksen alkuillaksi. Aurinko piatoi jo heti aamusella ja kaikki merkit viittasivat siihen että päivästä on tulossa helteinen eiliseen tapaan. Ja niinhän se lämpömittari keikkui taas 26 asteen paremmalla puolella, eli oli kuuma.

Kirjaan tuli vielä pari pientä tekstimuutosta, ja kantta piti hienosäätää. Tekstimuutokset eivät kauaa vaatineet, mutta kannen kanssa meni tovi, kun piti tasapainoilla erään elementin näkymisen kanssa. Sain kuitenkin senkin tehtyä ja uudet aineistot palvelimelle. Tuli vielä illalla kuittaus että laskua tulemaan. Ilmeisesti on menosssa painoon näillä korjauksilla.

Posti toi tullessaan kappaleen toisesta aiemmin tehdystä kirjasta. Hyvin oli paperi sisälle valittu, vaikka ei mulla ollut tietoakaan siitä mitä kirjailija oli siihen valinnut. Mitä ilmeisemmin paino oli ohjeistanut. Pakko myöntää, että olin tyytyväinen kirjan asuun, ja eräs graafinen elementti toimikin paremmin kuin luulin. Toisesta ja siitä vielä vaativammasta kirjasta ei vielä kappaleita ole kotiin tullut, mutta henkilö jonka kanssa kirjaan liittyviä asioita hoidin, taitaa olla lomalla vielä tämän viikon, joten ei ihmekään jos ei ole tullut. Katsellaan tuonne elokuun loppupuolelle ja kysellään sitten perään, jos ei ole kirjoja tullut.

Päivällä sain sitten tehtyä päätöksen Tampereenkin suhteen. Elokuun lopussa lähtö sinne ja syyskuun puolella pois. Muutama yö menee siellä. Hotellihuone on varattu ja liput Onnibussiin ostettu. Katselin aluksi VR:n hintoja, mutta olivat sen verran suolaisia kuitenkin. vaikka kuukautta ennen olin matkaa ostamassa, että päätin lähteä Onnibussilla. Meno-paluu Onnibussilla ei ollut edes puoliakaan siitä mitä VR tahtoi yhdensuuntaisesta matkasta. Ja vaikka Veturin kanta-asiakas olenkin, ei kovin kummoisia alennuksia herunut. Tällä kertaa lähdenkin hieman myöhemmin kuin viime kerralla, joten Tampereelle tullessa pääsee kirjautumaan hotelliin suoraan, ilman että täytyy tappaa aikaa jossakin.

Alkuillasta sitten imuri laulamaan ja villakoirien kimppuun. Kämppä oli lämmin joten pienoinen hiki siinä ehti tulla huhkiessa, kun kaikki tuolit etc piti nostella pois tieltä. Turhaan kiirehtimättä tuli kuitenkin taas siistiä ja sain hakea matot ulkoa. Olipa muuten aurinko lämmittänyt matot lämpimiksi. Ihmekös tuo, kun päivän porotti niihin. Siivouksen jälkeen nauttimaan viileästä suihkusta.

Huomenna lopultakin vitriini pääsee kotiin. ALunperin piti hakea se jo maanantaina, mutta oli aikataulujen kanssa sumplimista, joten siirsin sen huomiselle. Jos kolme viikkoa joutui sitä jo muutenkin odottamaan, niin pari päivää ei siinä tunnu enää missään. Onpahan huomisillalle jotakin tekemistä kun kasaa sen.

Huomisen jälkeen sää alkanee hieman viilentyä, ennusteen mukaan jatkossa mentäisiin 20 asteen tienoilla. Kunhan yöt nyt viilenisivät, niin voisi saada kämppääkin vähän viileämmäksi. Nyt tuulettimet pyörivät koko yön, että edes jollakin tapaa saa muutaman tunnin nukuttua. Viime yönä taisi tulla nukuttua 4 tuntia, mutta kummasti vaan jaksettiin. ■