sa.jpg

KESKIVIIKKONA kiepahdin ensin apteekkiin täydentämään omaa varastoa ja sitten jäin odottelemaan puolison saapumista kultaliikkeen eteen. Inhottava viima puhalsi siinä joten oli pakko siirtyä toisen liikkeen aulaan odottelemaan kun ei hän tullutkaan aikataulun mukaisesti. Jonkin aikaa ehdin siellä aulassa odotella kunnes puhelin soi että nyt hän on paikalla. Bussi oli ollut 15 minuuttia myöhässä, joten siksi viivästyminen.

KELLOLIIKKEESSÄ katseltiin jo aiemmin harkittuja sormuksia, ja tällä kertaa oli vieläkin parempi tarjous kuin mun edellisellä kerralla. Silloin oli -20% mutta nyt sai toisen puoleen hintaan. Kyllä me siihen sitten tartuttiin, 329 euroa maksoi yksittäinen sormus, mutta toisaalta ei mitään ohutta rinkulaa viitsitty ostaa. Otettiin kaiverrukset sormuksiin, ja kun sen tekemiseen menee pari päivää, joten perjantaina iltapäivällä olisivat valmiina. Lupasin tulla lauantaina hakemaan kun perjantain aikataulut olivat vielä sillä hetkellä arvoitus.

KIEPAHDETTIIN ruokakaupassa ja ostettiin me kyllä oluttakin salkun verran ja pari kylmäkaapista ja suunnattiin sitten vaihteeksi mun asunnolle. Pyöräytin keskiviikkoaamuna imuria lattialla ja siivosin mainoslehdet pois pöydältä niin oli hiukan siistimmän näköistä. Katseltiin telkkua, kuunneltiin musiikkia ja illan hämärissä laitettiin ruoka tulemaan. Mua alkoi viluttamaan illan puolella, ja tuntui siltä että räkätauti yrittää tulla. Johtui varmaan siitä kun päivällä siinä viimassa seisoin palelemassa. Laitoin itselleni vielä teetä ennenkuin mentiin Nukkumatin seuraksi.

TORSTAINA iltapäivällä kävin saattelemassa hänet pysäkille ja poikkesin samalla kaupassa ostamassa perjantaiaamuksi jotakin. Hiukan oli edelleen nuhainen olo, joten mitään ihmeempää ei huvittanut tehdä. Odottelin niin kauan että hän soitti päässeensä perille ja menin sen jälkeen peiton alle lepäämään. Illallakaan en jaksanut leffoja etsiä vaan meni lukiessa ja torkkuessa eilinen ilta.

TÄNÄÄN oli aika palata arkeen, kun kahdeksi päiväksi unohdin työhommat. Pari astetta pakkasta eikä onneksi satanut mitään. Otin työn alle sen ensimmäisen julkaisun (toinen odottaa vielä loppuja tekstejä). Irrottelin kuvat PDF-tiedostosta ja käsittelin ne sekä painettua että sähköistä versiota varten. Taittopohjastakin ehdin poistaa kaikki vanhat tekstit ja kuvat. Muutaman artikkelinkin sain jo kohdalleen niin että tämä opus valmistuu vielä ennen joulua. Kansikuvassa menee tovi kun pitää sitä muokata tätä julkaisua varten, ja sitten vielä tulevaisuudessa seuraavaakin varten. Ja jos lupaukset ja aikataulut pitävät paikkansa, niin joko ensi viikolla tai heti joulun jälkeen pitäisi tulla vielä aineisto siihen kirjaan, joka pitää saada valmiiksi vielä tänä vuonna. Ja sittenhän pitäisi myös tulla loput kuvat siihen postuumiin opukseen. Niin ja tulihan tänään puhelu että "Joulupukki on käväissyt täällä, tuutko käymään?". No menin päivän lopuksi ja siellä odotti punaviinipullo. Siinähän meille onkin sitten omaan joulupöytään viini, ei tarvitse erikseen käydä ostamassa. (Ärsyttää kun joka vuosi joulun mainostus tuntuu alkavan aikaisemmin ja aikaisemmin. Ja se kaikki hössötys!)

HUOMENNA olisi vuorossa taas jääkaapin isompi tankkaus ja siellä kultaliikkeessä käynti, haen sormukset pois. Puoliso saa omansa vasta joulun alla, kun on niin vaihtelevat työvuorot etten ala edes yrittämään. Pyykkiä pitäisi jaksaa pestä, mutta saattaa olla että jätän sen ensi viikolle jollekin illalle. Ja ensi viikolla pitää muistaa perjantaina joulunviettoon lähtiessä poiketa viemässä yksi joululahja, tuolla se on jo odottanut jonkin aikaa. Tänään saattaa vaihteeksi olla elokuvailtakin pitkästä aikaa. ■