winter.jpg

EILEN piti tehdä vielä pientä hienosäätöä siihen yo-kutsuun, ei mitään mullistavaa. Tein kolme erilaista muokkausta ehdotusten pohjalta ja laitoin menemään. Nyt ei ole kuulunut mitään, eli voisi olettaa että nyt ovat sellaisia että kelpaavat. Eilisiltapäivällä tuli viestiä että voisinko toimittaa vuosi sitten keväällä tekemäni 400-sivuisen kirjan PDF-aineiston eteenpäin, kun se halutaan siirtää nettiin kaikkien saataville. Piti kaivella arkistolevyä, ja siellähän se oli. Joten eteenpäin lähti.

MUUTOIN eilinen jatkui taas sen eepoksen parissa, kuvien lisäämisen merkeissä. Kun kuvat ovat tulleet tipoittain ja numerointi on muuttunut, niin skannasin uudet kuvat aina uuteen päivämäärän mukaan nimettyyn kansioon kansioon, joten niitä saikin sitten etsiä vähän joka kansiosta. Alussahan mulla ei ollut muuta kuin pelkkä Word-dokumentti tekstiä. Sain kuitenkin työn alla olla olleen luvun taitettua ja verkkoon ladattavaksi. Illalla en taaskaan viitsinyt metsästää elokuvaa, vaan jatkoin sarjakuvaa muutaman ruudun verran - jospa valmistuisi jouluksi.

TÄNÄÄN piti raahautua hakemaan jääkaappiin täydennystä ja samalla myös joulupaperia, niin että saan pikkujoulukahjan pakettiin. Arkkikin joulupaperia olisi riittänyt, mutta en viitsinyt moisen takia kiertää joka kauppaa joten tyydyin ostamaan rullan verran. Ei sille paljoa muuta käyttöä ole, jos nyt joululahjaksi puolisolle jotain ostan vaikka onkin sovittu ettei mitään. Ja toiset pikkujoulut olisivat taas ensi viikon lopulla. Vielä en ole ilmoittautunut kun en tiedä olenko pääsemässä vai olenko muualla.

ERÄS nettisivustokin kaipasi päivitystä, oli melkoisesti tavaraa odottamassa sähköpostissa kun taas koneelle palasin. Tuon sivuston olen koodannut ihan käsin joten oli helppo tehdä muutokset kun tunsin koodin läpikotaisin. Voisihan tuon sivuston toki siirtää CMS:n alle mutta siitä ei toistaiseksi ole mitään hyötyä, kun sivuston omistajat eivät ihan äkkiä taivu sitä käyttämään. Niin kauan kuin mä sitä ylläpidän niin mennään käsinkirjoitetulla siistillä koodilla, ja joskus sitten siirrän sen sinne CMS:n alle kun joku muu alkaa sitä ylläpitämään.

YÖLLÄ oli sadellut lunta, ja päivälläkin muutama hiutale leijaili ilmassa. Kunnon myräkkäähän on luvattu vasta parin yön/päivän päähän. Nyt lämpömittari on laskenut jo kolme astetta nollan alapuolelle, ei ole aikoihin ollut nollan alapuolella. Jokohan se taas yrittää tehdä talvea? Viikonlopuksi kyllä on luvattu lumet sulattavaa keliä. Sopis kyllä.

JOSKO tänään jaksaisi etsiä jonkun leffan vaihtelun vuoksi. Sarjakuva voi odottaa muutaman illan. Olisihan se vaihtelua pitkästä aikaa. Eilenkin sarjakuvaa työstäessä pitkästä aikaa kuuntelin radiota. Keskusteluohjelmaa enkä näitä samoja soittolistoja läpi veivaavia asemia. Niitä kuulee ihan tarpeeksi muutenkin. ■