kello.jpg

TÄKSI aamuksi en laittanut kelloa soimaan,kun kerrankin oli sunnuntaiaamu jolloin ei ollut kiirettä minnekään. Heräsin kuitenkin yhdeksän aikaan, ja kävin kurkkaamassa lämpömittaria (+1) ja asettauduin sitten katsomaan telkkaria ajatuksella että hetken päästä aamupalan laittoon.

HERÄSIN siitä uudelleen kun kello oli puoli yksi iltapäivällä! Tuli näköjään nukuttua neljän viikon väsymys pois. Nousin ja laitoin myöhäistä aamupalaa. Aamupalan jälkeen hienonsin sipulit ja sitten painuin suihkuun, sain sipulin tuoksun pois käsistä, Siinä kun odottelin hiusten kuivumista keitin soijarouheen, keittoveteen kaadoin pussillisen TexMex-maustetta. Eihän tuota kauaakaan tarvitse keittää, itse keitin 10 minuuttia niin että kaikki vesi oli imeytynyt rouheeseen. Sitten lähdin käymään Lidlillä ja samalla kävin nakkaamassa biojätteet asianmukaiseen astiaan.

JOSTAKIN sääennusteesta olin lukenut että tänään piti olla poutapäivä, mutta kyllä tuli vettä, räntää ja lunta kun matkalla. Kohtuullisen maltillisesti kuitenkin. Lidlistä lähti mukaan Saskiaa, kirsikkajogurttia, tiskiainetta ja yksi Lidlin hillittömän hyvä munkki ja jotain muuta pientä. Ja pikkuisen sateli edelleen kun kotiinpäin tulin.

KOTONA kahvit tippumaan ja kahvien jälkeen oli vuorossa Operaatio Siivous. Siivouksen jälkeen ryhdyin laittamaan makaronilaatikkoa. Vaikka soijan olisikin voinut sellaisenaan heittää suoraan makaronien sekaan, niin laitoin sen kuitenkin pannulle sipulin seuraksi, ja hetken päästä paseerattua tomaattia ja chiliä, ja vielä loppumetreillä mozzarellaa. Ja laatikon hyydyttämiseen lihalientä.

LAATIKON ollessa uunissa lämmitin valmiin mikroaterian, ja tiskasin valmistusastiat pois. Laatikko tuli aikanaan uunista ja kun se oli jäähtynyt sopivasti niin pitihän sitä maistaa. Ja oli kyllä parempaa kuin jauhelihasta tehty, paljon pehmeämpää ja TexMex-mausteet maistuivat juuri sopivasti. Ja jälkijunassa tuli chili, joka jätti kevyen poltteen suuhun hetkeksi aikaa, sillä tavalla miellyttävästi. Taisi käydä niin että jatkossakin WanhaMies tekee makaronilaatikon soijasta. Puoliso kun soitteli kotimatkalla töistä päästyään, ja kerrottuani tästä kokeilusta, hän kertoi kokeilevansa soijaa hernekeitossa. Vähän niinkuin jauhelihana.

KUN huomisaamunakin saan nukkua kymmeneen asti niin tänään voin jatkaa Netflixin sarjan seuraamista, ellei sinne ole tullut jotakin uutta elokuvaa.

ULKONA on nyt parisen plusastetta, ja huomisellehan on ennustettu taivaalta tulevan lähes kaikkea, joten saapa nähdä millainen keli odottaa töihin lähdön aikaan. ■