door.jpg

Eilisiltana en viitsinyt laittaa kelloa soimaan aamuksi, vaan ajattelin heräillä kun herään. Ja kilin kontit! Ennen kello kahdeksaa alkoi armas naapuri jumputtamaan jotakin etäisesti musiikkia muistuttavaa, välillä ilmeisesti hyppi tasajalkaa - ainakin siltä se kuullosti. Valitettavasti naapuri ei aja ihan täysillä valoilla, joten tuosta "musiikin" kuuntelusta huomauttaminen ei paljon auta. Sen verran kuitenkin lienee valoa kamarissa ettei hiljaisuuden aikaan metelöi. Vai nukkuuko siihen lääketokkurassa? Yritin kuitenkin sinnikkäästi pysyä peiton alla, ja jossain vaiheessa meteli taas hiljeni, ja nukahdin uudestaan. Heräsin sitten yhdentoista aikaan.

Taivas oli harmaana, mutta lämpömittari näytti melkein 15 astetta, eli lämmin päivä oli tulossa. Siinä menekin sitten iltapäivän puolelle ennenkuin pääsin liikkeelle. Aikaa meni Skype-puhelussa ja chatissa. En pitänyt kiirettä kaupungille lähdön kanssa, kun juttukaverina oli ihminen, jonka kanssa tulee liiankin harvoin puhuttua. Hän kun reissaa ympäri maailmaa ammattinsa puolesta (ei, ei ole stuertti) joten harvemmin päästään juttusille, ja sitten kun päästään niin siinä meneekin pidempään. On melkein ensimmäisiä ihmisiä johon tutustuin kun tänne muutin.

Kauppareissulla käydessäni huomasin lämpötilan edelleen kohonneen, mittari huiteli +20 asteen lukemissa. Kuinkahan kuuma olisikaan ollut, jos aurinkokin olisi vielä päässyt paistamaan. Hiukan arvelutti kuitenkin harmaa taivas, joten päätin jättää grillauksen väliin. Mun tuurilla olisi tietysti sadekuuro yllättänyt. Ensi viikonloppuna ei ilmeisesti tarvitsekaan suunnitella grillausta, jos sääennusteisiin on luottamista. Huomenna pitää käydä Lidlillä, ostoslistalla on ainakin Saskia Quelle Löningen. Saattaahan sieltä jotain muutakin mukaan tarttua. Muutaman jugurtin voisi ostaa ja ehkä croissantteja maanantaiaamua varten. Ja jos paketin grillimakkaraa. Ainakin nyt sääennuste näyttää siltä, että huomenna olisi tulossa aurinkoinen ja lämmin, ellei kuuma päivä.

Kaupassa sattui leipähyllyssä silmiin tuollainen. Ajattelin että pitäähän tuoya uutuutta maistaa. Iltakahvia laittaessa avasin sitten pakkauksen, ja voimakas mustikan tuoksu tulvahti paketista. Mutta sitten maistaessa: mitä ihmettä? Maku oli lievästi sanottuna outo, mustikka ei tullut mieleen ensimmäisenä. Yhden sain sain syötyä, loput voisin viedä maanantaina toimiston kahvihuoneen pöydälle tarjottavaksi. Ei tosiaan ole mun makuun. Pakkausseloste kertoi että mustikkaa olisi kokonaiset 10% mutta mä en sen olemassaoloa huomannut. Hyi!

pagen.jpg


Jollakin kieroutuneella tavalla musta tuntuisi hyvälle jos sen opuksen korjaukset/huomiot tulisivat jo maanantaina. Mä tykkään saattaa hommat päätökseen, ja olisi mukava saada tämä projekti siihen malliin, että vuoron ottaisi kirjapaino. Olisi miellyttävämpää lähteä lomalle kun tietäisi ettei mitään ole roikkumassa, ja että lomalta palatessa olisi edessä vielä aloittamattomat työt. Niitä on tulossa-listalla useampikin, mutta toistaiseksi yksikään ei ole vielä aineiston toimituspäivää ilmoittanut. Kaksi on pelkästään sähköisiä, yksi erään julkaisun päivitys (kolmas painos ko. julkaisusta) ja postikorttia ja esitettä. Loppukesälle on myös vaali-ilmoituksen teko ja toisiin vaaleihin liittyvän ohjekirjeen/esitteen teko. Ja koskaan ei pidä tuudittua siihen tunteeseen, että nyt ei tule mitään, sillä silloin niitä vasta tuleekin. (Sivuseikkana mainittakoon, että siitä eräästä sukukirjasta ei ole tosiaan kuulunut mitään sen jälkeen kun tarjouksen kyselin kirjapainosta. Tiedän että painopaikka on valittu jo aikaa sitten, ja mun mielestä peruskohteliaisuuteen kuuluu, että ilmoittaisivat että tekevät työn itse ja kiittäisivät tarjouksesta ja siihen astisesta vaivannäöstä. Mutta se ei kaikilta luonnistu.)


Päivällä huomasin naapurin ovessa lapun, ja mietin pitäisikö munkin laittaa samanlainen oveen. Naapuri kyllä kielsi ilmaisjakelunkin, mutta ne saa mulle tulla, onhan siellä välillä ihan varteenotettavia tarjouksiakin niissä. Tänään juurikin katselin sänkymainoksia, sillä sekin olisi aika ehkä uusia, tai ainakin patjat. Joustinpatjojen kanssa on aina niin ja näin, niissä tahtoo jouset väsyä ajan mittaan. Nyt mulla on sälepohjainen sänky, ja siinä pärjää patjojen ostolla ja muutenkin se tuntuu mukavammalta nukkua. 

ei.jpg


Tölviisiosta katselin Captain American kun muistikuvat leffasta olivat aika hatarat. Kyllähän tuo meni sellaisena Marvel-rymistelynä ihan mukavasti. Alkaa vaan näitä Marvelin leffoja olla jo siinä määrin, että ihan kaikki eivät oikein jaksa innostaa. Esimerkiksi Deadpool on edelleen katsomatta, kun jokin sen katsomisessa hannaa vastaan.

Illan toiseksi elokuvaksi valitsin kauhupätkän The Other Side of The Door. Tällä kertaa sentään tsekkasin trailerin ennen leffan katsomista. Ei ollenkaan hassumpi. Kauhua ei todellakaan yliannostelu, muutama säikytyskohtaus oli mukana, mutta muuten kauhuelementit olivat pieniä ja toimivia. Voin suositella. ■