saniaisetv.jpg

LYHYT yhteinen viikonloppu on takana. Lauantaina ehdin juuri bussiin kun pikku ripeksintä muuttui kunnon sateeksi, ja sitä tuli koko bussimatkan ajan. Perillä taas tihuutteli eikä puolisokana kastunut pahemmin töistä tullessaan.

SEN verran oli harmaata ja sateisen näköistä että jätettiin grillaaminen paremmille keleille. Ja kun yhteinen aika oli tällä kertaa niin vähissä niin ei edes lähdetty seikkailemaan  minnekään vaikka sunnuntai olikin taas lämmin ja poutainen päivä. Lähdin illan esillä kotiin niin että kotiin päästyä oli aika laittaa iltakahvit.

MAANANTAINA päätin käydä asentamassa ne rallit rinteeseen mutta kun se yksi höppänä istua törötti keinussa, niin ei tehnyt mieli lähteä sinne. Lähdin sitten käymään kaupassa kun pastakastikeesta puuttui muutama ainesosa. Kauppamatkan varrella kasvaa upeita saniaisi ja olen hiukan kaavaillut josko toisin niitä pihlajan juurelle siellä olevan yhden seuraksi. Ja kun takaisin tullessa höppänä istui edelleen keinussa niin tein kotona soijan valmiiksi (keitin muutaman minuutin) ja sen jälkeen keitin porkkanat kypsiksi.

KUN sen jälkeen kävin katsomassa niin oli keinu (lopultakin!) tyhjä. Äkkiä pihavaatteet päälle, työkalut mukaan ja alas. Varastosta rallit ja kiinnityskiilat ja eikun rinteeseen. Sovittelin likimääräisille paikoilleen ja aloin asennuksen. Sateen jälkeen maa oli vielä sopivan kosteaa ja pehmeää, niin ettei kaivuuhommassa mennyt kauaa kun eka ralli oli kohdallaan ja ankkuroituna paikalleen. Sitten oli vielä 10 muuta asennettavana. Kun olin puolivälissä tuli Kukkamummo II keinulle ja pitihän mun mennä seuraa pitämään. Aikani siinä turisin kunnes ilmoitin että käyn laittamassa loputkin rallit paikoilleen. Ja kun kaikki olilvat maassa, levitin vielä multaa rallien rakoihin niin että kasvaa ruoho siitä välistä. Kyllä niitä pääsee kulkemaan vaikka ruohoa siihen kasvaakin, eikä niitä kukaan muu tule käyttämäänkään kuin minä (luulen niin).

SIINÄ asennuksessa meni kaikkine taukoineen kuitenkin sen verran aikaa että en enää sisään päästyä viitsinyt ruveta sen kastikkeen tekoon vaan tekaisin nopeasti sipulimunakkaan.

TÄNÄÄN onkin ollut pilvisempää mutta yhtä lämmintä. Tämän päivän päätin pysyä kotosalla kun eilinen kyyristely siinä melkein 45 asteen rinteessä tuntui kuiten selässä ja jaloissa. Iltapäivällä ryhdyin sen soosin tekoon (tomaattia, paseerattuna ja murskana, soijaa, chiliä, porkkanaa, mausteita ja tilkkanen vettä) ja annoin sen kiehua puolisen tuntia ennenkuin keitin spagetin. Vieläkin rohkeammin olisi voinut mausteita laittaa mutta ensi kerralla sitten.

HUOMENNA on käytävä toimistolla hoitamassa se skanneri kuntoon, samalla pitää antaa tunnukset lomakkeiden tekoa varten ja sitten vielä kirjaston kautta. Huomiselle on luvattu sadetta, mutta jos se pysyisi poissa sen aikaa kun olen liikkeellä.

KOHTA pitää käydä katsomassa onko naapurin neito käynyt hakemassa kesäkurpitsoja. ■