FONTS.jpg

AAMULLA odottikin mukava yllätys sähköpostisssa. Oli tullut eräs toinen taittoaineisto, jota odottelin tulevaksi jo viime viikolla. Tai sähköposti oli tullut viime yönä, mutta kun katselin elokuvaa kuulokkeiden kanssa en kuullut tabletin merkkiääntä. No en sitä olisi kyllä ryhtynyt enää eilisiltana katsastamaankaan.

SE ei sen sijaan ollut mukavaa että lämpömittarissa oli hiukan yli asteen verran plussan puolella. Nukkumaan mennessä oli vielä kuusi lämpöastetta. Piti laittaa hanskat käteen kun lähdin kaupassa käymään. Ja hyvä että laitoin, kävi nimittäin todella kylmä viima. Ei siellä paljain käsin olisi tarjennut.

KOTONA sitten uuden aineiston kimppuun. Koska taitoin edellisenkin raportin oli pohja valmiina sitä varten. Uudet kuvat piti käydä noutamassa Dropboxista ja osa Flickristä. Aloitin taiton vanhalla rouskulla kun tässä on kuitenkin kunnon näyttö, niin näkee tehdäkin jotain. Ja jaksaa tämä sentään pyörittää useampaa raskasta sovellusta yhtä aikaa. Meihän siinä jonkin aikaa mutta sain koko raportin taitettua. Koska tässä koneessa ei ole asetuksia painokelpoisen PDF-tiedoston tekemiseksi, piti ottaa taittoaineisto tikulle ja siirtyä miniläppärille. Siellä tietysti tuli ensimmäiseksi ilmoitukset puuttuvista fonteista, joten piti käydä kopioimassa vanhalta koneelta viiivakoodi- ja muut puuttuvat fontit tikulle ja asentaa ne miniläppäriin. Siellä sain tehtyä PDF:n ja laitoin samoin tein Dropboxiin ja tilaajalle sähköpostiin linkin josta sen saa ladata. Tästä pitääkin taas tehdä sekä painokepoinen että verkkoon tarkoitettu PDF. Jälkimmäisessä pitää muistaa muuttaa kuvien värimaailma ja samalla tiputtaa resoluutiota hiukan.

HUOMISAAMUNA käyn viemässä koneen huoltoon. Saan sitten työjuhtani takaisin aikoinaan. On tämä ollut hankalaa hyppiä kahden koneen välillä. Kun kello ei ole vielä mitään niin etsinpä jonkun leffan katsottavaksi. ■