lesken.jpg

Perjantaina tuli vastaus jo aikaa sitten laittamaani tarjoukseen. Piti ihan tarkastaa koska pyyntö oli tullut, ja se oli jo helmikuussa. Ja vastaus tuli nyt. Tarjouspyynnössä kysyivät hintaa vuosittaiselle www-sivujen ylläpidolle ja siihen olisi saattanut sisältyä muutakin. No mä vedin heidäm kohdallaan hinnan niin alas kuin mahdollista. Ja nyt tuli sitten vastaus:  "Tuohon hintaan ei budjetti taivu millään." Tarkastin ilmoittamani hinnan uudelleen, ja pikkuisen olin ööna. Kustannus oli 1,50 euroa/päivä. Kyllä mä kun vastauksen luin muutaman kerran uudelleen, niin mietin vaan kuinka heikoissa kantimissa vastaustahon talous onkaan. Mutta eipä siinä mitään. Asia on saanut päätöksensä.

Perjantaipäivää kurjisti lumi/räntäsade, joten ei paljon huvittanut liikkua ulkona enempää kuin on tarpeen. Ja sama keli jatkui lauantaina. Tosin sade taukosi hetkeksi, jolloin lähdin ulos ja liikkeelle mutta kohta alkoi taas tulla uudelleen lunta. Sunnuntaina aurinko alkoi helliä ja sama jatkui tänään.

Päivän mielenkiintoisin uutinen on varmaan Panaman paperit. MOT paljastaa suomalaisia nimiä viikon kuluttua. Todennäköisesti nämä nimet eivät julkisuuteen vuoda ennen ohjelmaa. Mahtaa muutamalla henkilöllä puntti tutista ellei ole ihan vetelät housuissa. Saapa nähdä löytyykö SSS:n lähipiirin ihmisiä sieltä. Sen verran tuli vinkkiä, että eräs henkilö on varikolla ja kuuluu huonosti. Mutta ei auta kuin odottaa.

- - Yhtä Nordean veroparatiisiyrityksistä johti kuollut nainen kahdeksan vuotta. Nordean mukaan johtajan kuolemalla ei ole käytännön merkitystä, vaikka moista ei pitäisikään tapahtua.-- Panama-vuodosta käy lisäksi ilmi, että Nordea on pyytänyt vuonna 2012 Mossack Fonsecaa muuttamaan kolmen tanskalaisasiakkaan valtakirjojen päivämääriä takautuvasti siten, että ne ovat voimassa jo vuodesta 2010 alkaen. Nordean mukaan kysymys on pelkästä hallinnollisen virheen korjaamisesta. – Asiakirjojen päivämäärien muuttaminen ei ole koskaan hyväksyttävää. - -

Selitellä Nordean edustaja kyllä osaa. Jos kerran valtakirjojen uusiminen on unohtunut, eiköhän tässä voisi kohta itse kukin taho aloittaa valtakirjojen päivämäärien muuttelun?


Tänään piti tehdä siihen kirjaan kansi, mutta sähköpostiin tuli pyyntä saada käyttäjätunnuksia ja salasanoja yli 20 eri taholle. Siinähän sitä menikin jonkin aikaa kun kaikki teki. Eli kannen teko jäi huomiselle. Pitää ottaa se heti aamulla ensimmäiseksi työksi. Josko vaikka ensi viikon alussa saisin sen jo painoon vedostettavaksi.


Päivän punaiset:

Arman Alizadin kauhukokemus Riihimäen vankilassa – ”Viiden sekunnin painajainen”

Television turhin. Ohjelmissa ko. herra tuo joka jaksossa esille omaa erinomaisuuttaan.  

 Suomalaisjulkkiksista vuoti uusia alastonkuvia nettiin – poliisi ei tiedä, missä epäilty on

Ensin pitää hilata perse kameroiden eteen julkisuuden toivossa, ja kun kuvat tulevat uudelleen julkisuuteen, alkaa poru. Olisiko peiliin katsomisen paikka? ■