riti.jpg

TÄNÄÄN painuin pihamaalle heti aamupalan jälkeen. Päätin että tänään naputtelen ne 11 askelmarallia kasaan niin pääsen sitten asentamaan joku kaunis päivä.

EHDIN muutaman naputella kasaan kun Kukkamummo II tuli keinulle ja pitihän mun lopettaa hetkeksi. Kysyi olenko nähnyt Kukkamummo I:stä, mutta totesin että ei ole vielä näkynyt ja taitaa tulla mökiltään vasta huomenissa. Kukkamummo II kertoi sitten kuinka (lievästi höppänä) puheenjohtaja oli jo aamulla hänelle kertonut kuinka olin eilisiltana ollut kastelemassa kukkapenkkejä puoli kaksitoista yöllä, hän oli kuulemma ikkunastaan nähnyt. Kukkamummo ei ollut kommentoinut mitään, ja mä sanoin että kyllä kello oli 9 illalla kun kukkapenkit kastelin ja sen jälkeen istuin tupakkapaikalle naapurin neidon kanssa.

ETTEI olisi mennyt pelkäksi rupatteluksi niin kävin välillä naputtelemassa taas muutaman rallin kasaan. Siitä ei niin kauheasti meteliä syntynyt, että samaan aikaan pystyi myös juttelemaankin. Ja kyllä siinä piti välillä pitää taukoa, aurinko paistoi taas niin polttavan pistävästi. Aamulla ulos lähtiessä vetäisin lippiksen päähäni, kun tiesin että siinä auringonpaisteessa tulee kuitenkin useampi tunti oltua.

TAUKOJEN lomassa naputtelin viimeisetkin rallit kasaan (kiirettä ei ollut kunhan vain saan kasaan tänään) ja istuttiin Kukkamummo II:n kanssa vielä tovi keinussa rupattelemassa. Hän lähti sitten suihkuun ja mä kiikutin rallit varastoon odottamaan asennuspäivää. Ihan näin kuumana päivänä en aio niitä alkaa asentamaan, siinä kuitenkin hurahtaa useampi tunti laittaessa. Tulin itsekin sisään laittamaan iltapäiväkahvit ja sitten käymään suihkussa. Hiuksia kuivatellessa vilkaisin sääennustetta tulevalle viikolle ja torstai näytti siltä että voisin vaikka ollakin asentamassa.Keskiviikolle on luvattu (runsasta) sadetta ja loppuviikkoa kohti alkavat taas lämpötilat kohota. Ja mitä ilmeisemmin nähdään puolison kanssa viikonloppuna.

LÄHDIN sitten illansuussa vielä käymään Lidlillä kun siellä oli perunamuusijauhe tarjouksessa, ja päivällä nikkaroidessa mietin mitä huomenna kokkaisin. Päädyin perunasose-jauhelihalaatikkoon, jossa jauheliha tosin korvataan tummalla soijalla, ja makua antamaan tulevat chili, tomaatti ja sinihomejuusto.

TÄNÄKIN iltana piti taas käydä kastelemassa kukkapenkit kun huomiselle on luvattu yhtä lämmintä kuin tälle päivälle. Ja taaskin oli jo ennen iltayhdeksää enkä suinkaan puolen yön aikaan :)

VIELÄ pitää laittaa tuorepuuro tekeytymään jääkaappiin (mistä tulikin mieleen että huomenna pitää muistaa ostaa auringonkukansiemeniä), tiputtaa iltakahvit ja katsoa jakso pari Kylmäävistä tarinoista. ■